Besökssuccé på basketläger

Barn i åldrarna 7-13 år har deltagit i ett basketläger som arrangerats de senaste veckorna. Bakom lägret står tre lokala basketprofiler och hittills är man nöjd när det kommer till antalet deltagare.

2 juli 2019 20:32

Det är Mannos Nakos, Anes Zekovic och Axel Nordström som är nyckelfigurerna bakom lägret som går under namnet Uppsala Basketball Camp. Nakos spelar för närvarande i Uppsalas basketettanlag men har rutin från flertalet säsongers spel i högstaligan. Zekovic kommer att representera Norrköping Dolphins nästa säsong medan Nordström är klar för spel med BC Luleå. Trion står bakom lägret i samarbete med egna kontakter och sponsorer. Nu har man kört lägret i två veckor under v. 25 och v. 26. Lägrets avslutande vecka är i augusti. Det här är andra året som lägret arrangeras med hjälp av de välkända basketlirarna. Uppemot 200 barn förväntas delta i lägret fördelat på de tre veckorna.

– De första två veckorna har varit skitkul men man blir helt slut mentalt, meddelar Mannos Nakos med ett skratt samtidigt som han fortsätter:

– Jättekul att se så många barn komma tillbaka från förra året och att vi växer i antalet.

Tio stycken ledare som till vardags spelar i ungdomsföreningen har sommarjobbat med att hjälpa till under lägret. Vissa barn har kunnat delta i lägret kostnadsfritt med hjälp av sponsorer.

– Vi vill ge så många barn som möjligt chansen att spela basket, berättar Nakos.

Ellinor Holmberg, som spelar i basketligan med Uppsala, och Lukas Friberg, som numera representerar Köping Stars, har haft hand om ungdomar i ett annat läger som har pågått parallellt med Uppsala Basketball Camp. De har vänt sig mot lite äldre barn i åldrarna 13-15 år och där är det Uppsala Basket dam som står som arrangör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
UNT-sporten