Beskedet: Har dubbla diskbråck

Almtuna kommer på söndagen till spel mot Södertälje med exakt samma lag som nollade Modo i måndags. En av de skadade spelare, Jesper Mångs, har fått sin diagnos om skadan i ryggen: dubbla diskbråck.

3 november 2018 14:44

Tobias Hage och Oscar Milton har varit sjuka i veckan men Milton tränade under lördagen kommer till spel. Hage vilade under träningen men förväntas spela. Almtuna har fortfarande tre spelare på skadelistan. Victor Rollin-Carlsson (hjärnskakning), Jonatan Léman (knä) och Jesper Mångs som efter en magnetkameraundersökning fått beskedet att han lider av dubbla diskbråck berättar tränaren Marcus Ragnarsson.

– Han har någon nervpåverkan också så han har ingen kraft i benen. Han får behandlingar, säger Ragnarsson.

Det är oklart när Mångs kan vara tillbaka.

Tränaren hoppas få se en liknande prestation som mot Modo.

– Mot Modo gjorde vi mycket bra saker, inte minst i skridskoåkningen och i kroppsduellerna, säger Ragnarsson som betonar vikten av att inte ge Södertälje för mycket ytor, allra minst målfarliga spelare som Sebastian Dyk och Nicolai Meyer. Båda har redan hunnit med att göra tio mål. Almtunas bäste målskytt är Viktor Hertzberg med fem fullträffar.

Almtuna är inne i en lugn matchperiod för stunden. Det har varit fem dagars vila inför den här matchen och nästa match är över en vecka bort, borta mot Vita Hästen. Men den matchen blir startskottet på en mycket intensvi period med fyra matcher på sju dagar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund