Beskedet: Han stryks ur truppen

UNT rapporterade under söndagen att Sirius mittfältsmotor Christer Gustafsson klev av träningen med fotproblem. Nu står det klart att "CG" inte åker med laget till Kalmar.

14 maj 2018 10:51

Gustafsson stukade foten i matchen mot Örebro och har inte tränat fullt någon gång under veckan. Han fanns dock med till en början under söndagens träning, men klev av efter halva träningen för att i stället köra rehab. Den assisterande lagkaptenen fanns med i Sirius 18-mannatrupp, men under måndagsmorgonen kom beskedet att foten sätter stopp och att han inte följer med laget till Kalmar.

– "CG" stukade foten under förra matchen som han känner av. Det är fortfarande en svullnad som varit lite större, vi har kört med stödstrumpa för att försöka få ned svullnaden. Han känner fortfarande att det hindrar honom i hans spel och att han har svårt att belasta foten, sade Sirius naprapat Anton Hagberg under söndagen om Gustafsson.

Sirius flyger därmed ner till Kalmar med 17 spelare i truppen. Shkodran Maholli, som också var ett osäkert kort inför matchen, finns med ner till Kalmar. I Christer Gustafssons frånvaro väntas Mauricio Albornoz göra sin första start för Sirius i allsvenskan bredvid Philip Haglund.

Matchen kan ni följa på UNT.se/sport under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!