Beskedet: Han kommer spela

Om Storvretaforwarden Valdemar Ahlroth själv har varit tveksam så råder det ingen tvekan från tränarhåll. "Vi räknar med honom till hundra procent", säger Hannes Öhman.

2 april 2018 15:42

Efter två dagars påskvila tränade Storvreta igen under måndagen i ett i övrigt stängt IFU Arena. Med på planen fanns Valdemar Ahlroth igen. Han matchades bland annat i Storvretas powerplay-uppställning men såg kanske inte helt bekväm ut i alla löpningar i fem mot fem-spelet.

– Det ser okej ut. Vi har alla spelare hela och friska, säger Hannes Öhman när Ahlroths stukade fot – ännu en gång – kommer på tal.

– Det är en stukning och handlar bara om smärta. Det är bara att köra. Vi räknar med honom till hundra procent.

Storvreta har väntat i över en och en halv vecka för att få inleda tisdagens semifinalspel mot Mullsjö. Och man gör det med vetskapen att det är en annan motståndare än vad Helsingborg var i kvartsfinalen.

– Har man vunnit serien blir kvartsfinalen som en grej man bara ska ta sig igenom. Nu är det de bästa lagen kvar och lite mer på riktigt, säger Öhman och fortsätter:

– Det är en annan motståndare. Sedan får vi se spelmässigt hur det blir, de praktiserar olika sätt att spela. Det krävs att vi kommer upp i vår normala prestationsnivå som vi haft under säsongen. Det finns inga lätta matcher i semifinal, men vi behöver inte vara rädda för Mullsjö för att de slagit oss i en match.

Mullsjö saknar avstängde Petter van Keppel i de tre första semifinalerna.

– Synd. Det är roligare om alla är med och fajtas, säger Öhman.

Matchdags

Storvreta–Mullsjö

Semifinal 1:7

IFU Arena 19.00

UNT tippar: 5–4

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund

Ämnen du kan följa