Bekväm seger för Sirius

FOTBOLL. Frej-spöket ett minne blott. Efter fyra oavgjorda matcher lagen emellan blev det en rejäl kross på Studenternas.
– Vi vinner fullt rättvist, säger Siriusspelaren Elliot Käck efter 5–0-segern.

25 maj 2013 14:00

I vanliga fall brukar Elliot Käck hålla till på vänsterbacken. Men skadeläget i Sirius (som vi återkommer till) gjorde att han mot Frej fick ta klivet upp och spela yttermittfältare – i alla fall i 68 minuter (tills Viktor Lövgren byttes ut). Käck skötte uppgiften galant och krönte insatsen med det viktiga 3–0-målet som tog död på matchen.
– Det var ett patenterat läge för mig. Jag fick bollen på kanten och bröt in i banan och satte den i bortre hörnet med en utsida, säger Elliot Käck vars mål var hans tredje för säsongen.
Vad säger du annars om matchen?
– Den blev speciell då planen var väldigt dålig. Det gick inte att ha något kortpassningsspel alls utan det var långbollar och vinna andrabollar som blev avgörande.
Sirius tog ledningen redan i den femte spelminuten genom Joakim Runnemo som placerade in ett långskott när gästernas målvakt Devala Gorrick var ute och ”hängde tvätt” långt ute i straffområdet. När sedan Frejs anfallsytter Sam Johnson fick sin andra varning – och rött kort – i den 22:a minuten kändes tillställningen avgjord. I slutet på matchen bjöd Gorrick på ytterligare två mål när Johan Arneng sköt från nära håll och Johan Claesson hittade rätt med ett långskott.
– Det här var nog mitt första mål sedan Forward borta 2011, säger Claesson som fick ett litet bakslag i veckan och inte vågade chansa och spela 90 minuter.
Det är lätt att förstå den bedömningen. Inför matchen hade Sirius åtta utespelare på skadelistan. Nu finns risken att ytterligare en hamnar där. Joakim Runnemo tvingades avbryta matchen minuten in på den andra halvleken.
– Jag fick en smäll mot stödjebenet efter att jag slagit ett inlägg. Det är något med knäet, men det är inget med korsbandet och ska inte vara något jätteallvarligt. Jag får röntga i veckan och sedan får vi se, säger Runnemo.

Sirius–Frej 5–0 (2–0)
Mål:
1–0 (5) Joakim Runnemo, 2–0 (38) Kim Skoglund, 3–0 (49) Elliot Käck, 4–0 (84) Johan Arneng, 5–0 (85) Johan Claesson.
Hörnor: 4–2 (2–2).
Varningar, Sirius: Johan Arneng, Karl Larson, Viktor Lövgren. Frej: Sam Johnson 2, Daniel Blomgren.
Utvisning, Frej: Sam Johnson. 
Domare: Johan Öhman, Karlstad.
Publik: 1 332.
Sirius: Jonas Bylund – Karl Larsson, Oscar Pehrsson, Carl Nyström, Viktor Lövgren (Joel Rydstrand, 68) – Christer Gustafsson, Johan Arneng, Moses Ogbu (Ian Sirelius, 74), Kim Skoglund, Elliot Käck – Joakim Runnemo (Johan Claesson, 49).
Avbytare: Martin Karlsson (mv), Mathias Benker, Oscar Kindlund.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson