Bejublad vinst för Edsbroskytt

Lerduvorna flög ofta. Men inte särskilt länge vid helgens SM i engelsk sporting utanför Östhammar i helgen. Därtill var den svenska eliten alltför träffsäkra.

13 juli 2015 10:06

Detta var helgens huvudnummer för den svenska sportingeliten.

– Vi är väl egentligen inte riktigt dimensionerade för 130 skyttar på en sportingtävling men det hela flöt på riktigt hyfsat, konstaterade Sven-Olof Eriksson i arrangörsklubben och fortsatte:

– Vår banläggare Sune Boström hade nyttjat tillgångarna på ett smart sätt och byggt en varierad bana med åtta stationer som fick mest positiva omdömen. Det blev ändå en ganska lång dag för att få igenom alla skyttar till vilket även många särskjutningar bidrog. En ganska stark (6–10 m/s) och byig vind i det annars skapliga svenska sommarvädret adderade lite ytterligare svårigheter till den utslagsgivande banan.

Bäste upplänning blev Nordanlundsveteranen Birger Hall för då han vann riksmästerskapsguld i klassen 60+ på 85 träffar.

En bejublad vinst stod 22-årige Therese Karlsson från Edsbro i damklassen med sitt första SM-guld i karriären.

– Känns jätteskönt att äntligen få knipa platsen högst upp, efter flera års slit, konstaterar Therese som krossade 82 duvor (41+41) av 100 möjliga, vilket var en mer än närmsta konkurrent.

– Just i år har jag inte satsat lika mycket som tidigare år, så guldet var en glad överraskning.

Bäst av alla denna dag lyckades Jan-Åke Abrahamsson från Eskilstuna. Med imponerande 47+50 träffar gjorde han både bästa varv, och totalresultat med 97 träff och knep seniorguldet.

I övrigt grejade Östhammars Fredrik Palm en andraplats i Alvesta SM-kval nordisk trap på 86 träffar, fyra efter vinnaren hemmaskytten Alexander Hansson

Och i Nyköpings sommarskott, gevär 50 meter, visade Enköpingsveteranen Alf Selin sina färdigheter- och vann inte oväntat 65-klassen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Bosse Wiqvist