UNT livesänder hela Uppsala baskets säsong

Under 2023 har UNT presenterat ett flertal tunga sporträttigheter. Nu står det klart att man även tecknat avtal med SBL Herr, vilket innebär att UNT:s prenumeranter kommer kunna se alla Uppsala baskets matcher i herrarnas högstaliga.

UNT sänder Uppsala basket i SBL herr.

UNT sänder Uppsala basket i SBL herr.

Foto: Peter Bohlin

Basket2023-05-22 14:00

I februari säkrade UNT rättigheterna till elitettan i fotboll. Därefter säkrades ytterligare fem fotbollsdivisioner och elitserien i bandy på dam- och herrsidan. Nu läggs alltså ytterligare en liga till i tablån: SBL herr, basketens högstadivision på herrsidan.

– Det här har varit en helt otrolig vår för oss på UNT-sporten. Våra kollegor på NTM har gjort ett grymt bra jobb med att förhandla rättigheter vilket gör att vi idag kan stoltsera med att vi livesänder hela nio av våra lokala lag. Och sju av de lagen är på elitnivå med sändningar från varje match, säger Isak Olsson, sportchef på UNT.

Det handlar om ett flerårigt avtal som UNT tecknat genom sin koncern NTM.

– Basket är en sport med stark tillväxt på ungdomssidan och mycket publik på läktarna här i Uppsala, så det känns jättekul att vi nu kan presentera en sån här storsatsning, säger Olsson.

I sändningsrättigheterna ingår alla Uppsala baskets matcher, vilket innebär att man kommer kunna se både borta- och hemmamatcher. 

För att ta del av UNT:s livesportutbud behövs prenumerationen premium digital eller premium total. I premium digital ingår, utöver livesporten, hela UNT:s digitala utbud med e-tidningen, det digitala arkivet samt tillgång till eposten.se. Du kan även dela din prenumeration med upp till fyra personer i samma hushåll. Premium digital kostar just nu 29 kronor de första tre månaderna, och därefter 229 kronor per månad.

All livesport på UNT

Basket
– SBL herr (Uppsala basket herr)

Bandy
– Elitserien dam (Uppsala Bois)
– Elitserien herr (Sirius)

Fotboll
– Elitettan (Gusk dam)
– Ettan norra (Dalkurd)
– Division 2 norra Svealand (IFK Uppsala)
– Division 3 norra Svealand (Gusk herr)

Innebandy
– SSL herr (Storvreta, Hagunda)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!