På väg tillbaka efter knäskadan

En knäskada har hållit Uppsala Baskets stjärna Agnes Nordström borta från spel hittills. Men nu är en välkommen comeback på gång.

Basket 15 november 2019 13:30

Uppsala Basket ligger sist i Svenska basketligan efter sex spelade omgångar. Dessutom har laget bästa spelare Agnes Nordström varit indisponibel på grund av en skada i knät. 
– Det handlar om en inflammation i ena knät, och framför allt är det smärtan som hållit mig borta från träning och spel. Jag har vilat och kört rehabilitering en längre tid nu, säger Agnes Nordström. 
 

Men nu är Nordström på väg tillbaka i spel. Någon operation är inte aktuell i dagsläget. 
– Det känns bättre och bättre. Jag har börjat träna igen, men inte i några kontaktsituationer ännu. Jag skulle vilja säga att jag hoppas på spel inom en månad, men kommer inte ta några risker eller chansa, för att jag vill att det ska hålla hela säsongen, säger Agnes Nordström. 
Just nu har Uppsala uppehåll fram till den 23 november, då laget möter nästjumbon Visby på bortaplan. 
– Det positiva för mig är att det är ganska få matcher i november, dock är det ganska viktiga matcher mot främst Visby och Mark där det känns som att vi har bra chans på poäng, säger Agnes Nordström. 
 

Trots sex raka förluster hittills så tycker Agnes Nordström att det finns större kapacitet i årets lag. 
– Det är egentligen bara i matchen mot Alvik som vi inte riktigt varit med, annars har vi spelat jämnt i matcherna och varit nära poäng flera gånger. Vi har inte samma dalar i spelet och matcherna som vi hade under förra säsongen, säger Agnes Nordström. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa