Bandykul på Studenternas

En ny säsong av Bandykul är igång. I helgen genomfördes det första prova på-tillfället.

5 november 2019 10:33

Bandykul är den gemensamma plattformen för ungdomsbandyn i Uppsala och är Sveriges största bandy- och skridskoskola. Projektet drivs gemensamt av föreningarna Danmarks IF, Sirius Bandy, Unik Bandy och Uppsala Bois. Totalt deltar över 400 barn i åldern 6–9 år.

– Unik har en bit över hundra deltagare, Sirius också medan Bois/Danmark är en bit precis under hundra deltagare. Men det är en siffra som ökar för varje tillfälle, säger Jonathan Ajdert hos Sirius bandy.

Under lördagen genomfördes det första prova på-tillfället på Studenternas och under veckan rullar verksamheten igång på allvar. Återigen hämtas barnen med bandykuls egna bussar. Trettio olika skolor i Uppsala kommun har upphämtningsplats för Bandykul.

– Det är fem, sex bussar totalt den här vintern. Vi kör dem Studenternas och Relitahallen på tisdagar, onsdagar och lördagar. Det är en vinnande koncept, och de här barnen är framtiden, säger Ajdert.

– När vi kommer ut på isen delar vi in dem i grupper efter ålder. Det är barn som går i förskoleklass, ettan och tvåan. Ibland delar vi upp i fyra grupper om vi kör en tjejgrupp separat. Sedan är det fulll fokus på skridskoteknik, hinderbara och lekar. Fokus för bandykul är att det ska vara kul, säger Jonathan Ajdert.

Och kanske är Bandykul starten för någons framtida bandykarriär...

– Förhoppningen är att vi ska introducera dem för bandysporten och när det går ur Bandykul som tioåringar ska de vilja börja spela bandy i ett eget lag. Det är målet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Rutegård