Förre Siriusstjärnan: "Kommer bli åka av"

BANDY. Sirius åker till Vänersborg med tre raka förluster i bagaget.
Där väntar en spelare som är rejält sugen på att ge Uppsalalaget ytterligare en.
– Jag hoppas vi vinner, men Sirius är favoriter, säger tidigare Siriusspelaren Alexander Mayborn.

12 november 2010 06:51

Först toksuccé med seger över Sandviken i premiären.
Därefter: tre raka förluster.
Att säsongsinledningen skulle bli tuff för Sirius var väntat, men att rada upp förluster är ändå inget som stärker självförtroendet.
I 5–9-förlusten mot svenska mästarna Hammarby i onsdags var det dessutom en hel del som inte var bra.
– Kraven har höjts, både externt och internt, och det präglar vårt sätt att tackla matchen, säger Siriustränaren Magnus Berglund, som slår bort kritiken om att det i första hand var försvarsspelet som låg bakom de många baklängesmålen.
– Vi satsade lite väl offensivt. Problemet är mer offensivt än defensivt som jag ser det. Att det blev som det blev i går (läs i onsdags) handlar 75 procent om vår offensiv. Jag har nog aldrig varit med om att vi fått så många omställningar på oss, säger Berglund.

Kvällens motståndare Vänersborg
är tabelljumbo och är enda laget i elitserien utan seger så här långt. Chansen till en välkommen Siriusseger torde alltså vara god.
– På papperet ja. Men alla pratar om att det här är den tuffaste elitserien någonsin och då kan vi inte tycka det är tråkigt när vi börjar få stryk, säger Berglund.
För två säsonger sedan var Alexander Mayborn publikfavorit på Studenternas. Nu ställs han mot sitt gamla lag och han ser sannerligen fram emot mötet.
– Det blir jäkligt kul. Synd bara att de fick en sån match som de fick mot Hammarby, det gör att de kommer vara extra tända nu. Det kommer att bli åka av, säger anfallaren Mayborn, som ändå hoppas på att få göra mål.
– Absolut. Jag skulle gärna köra en klubba-skridsko på ”Pirre” (Pierre Roos), vi får se om han har rullatorn med sig, skämtar Mayborn, som trivs med att numera få spela hemmamatcherna inomhus (Arena Vänersborg).
– Vi har det för bra nästan, man är lite bortskämd. Det är nästan som att man har glömt hur det var att träna i regn och kyla på Studan, säger Alexander Mayborn.

Siriusmittfältaren Niklas Hellqvist
har repat sig bra från sin skada, men än är det inte aktuellt för spel.
– Nej, det kan jag inte tänka mig. Men han har skickat lite positiva signaler på sistone, säger Berglund.
Kalle Spjuth och Lars Fall dras båda med lite småskavanker, rygg respektive ljumske, men Berglund utgår från att båda spelar.

MATCHDAGS

Elitserien
Vänersborg–Sirius

Arena Vänersborg 19.00
UNT tippar: 3–5
Följ matchen på unt.se/sport eller mobil.unt.se

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!