Film ska fria Kyller

BANDY. Mycket av eftersnacket kring Sirius vinst över Hammarby på Zinkensdamm handlade om matchstraffet på Siriusliberon Håkan Kyller. Nu tar Sirius hjälp av en filmsnutt för att få förbundets tävlingskommitté att inte stänga av Kyller i flera matcher.

10 februari 2011 17:10

Enligt en linjedomare slog Håkan Kyller Hammarbys Patrik Nilsson i bröstet med klubban i tumultet som utbröt efter Hammarbys 1-2-mål. Det röda kortet bedömdes som grovt och på torsdagskvällen beslutade förbundets tävlingskommitté att stänga av Siriusliberon först och främst i nästa match mot Västerås, men det kan bli tal om flera matchers avstängning. Kyllers version är att det hela i stort sett handlar om en sammanstötning där både han och Nilsson hade klubborna uppe för att skydda sig. Det här har fått Sirius klubbledning att agera.
– Vi har svarat tävlingskommittén att vi inte håller med om att Kyller gjort sig skyldig till något ska ge matchstraff eller avstängning. Vi ser det hela som en tjafsig situation i stridens hetta där bägge spelarna var rejält uppretade. Vi vill få avstängningen upphävd helt men blir beslutet en match ska vi inte driva frågan vidare, säger Jan Sjonemark, ordförande i Sirius bandy.

Sirius har också kommit över en filmsnutt som, enligt Sjonemark, styrker Sirius version av bråket mellan Håkan Kyller och Patrik Nilsson. Filmen har bifogats i svaret till tävlingskommittén.
– Filmen visar att det här inte rör sig om något allvarligt. Vi kan inte se att tävlingskommittén ska kunna stänga av Kyller i flera matcher i alla fall, säger Sjonemark.

Tävlingskommitténs slutgiltiga beslut om Kyllers straff väntas komma under helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!