"Vi tränar hårdare än i Sandviken"

Ted Haraldsson har spelat sex SM-finaler och vunnit tre. Han har rutin i massor och kan vara skillnaden mellan slutspel eller ej. Men som någon stjärna vill han inte se sig själv.

Sirius nyförvärv är inte många till antalet men i Ted Haraldsson från Sandviken har man förstärkt med en ytterhalv av klass.

Sirius nyförvärv är inte många till antalet men i Ted Haraldsson från Sandviken har man förstärkt med en ytterhalv av klass.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-10-31 09:30

61. Det är numret på Ted Haraldssons blåsvarta tröja i vinter. Ett nummer han aldrig haft tidigare. 

– Jag hade 23 under alla år i Saik, elva säsonger, säger han.

Men i Sirius är det numret upptaget William Liv. Haraldsson ville inte fråga om han fick överta det, det skulle vara ofint, utan det blev till att välja ett nytt. 

– Jag funderade och kollade vad som fanns ledigt. Men det var inget lågt av de lediga som jag föll för.

Det blev alltså 61. Men varför? Jo, anledningen är att pappa Mats är född 1961. Ibland kan det vara så enkelt. 

– Han blev jätteglad och lite rörd. Det känns bra. Men ibland kan jag fortfarande vara på väg att ta vattenflaskan med nummer 23 på, säger Ted.

Sirius har just klivit av ett träningspass i Relitahallen under försäsongens sista del. Även om försäsongen är lång är Sirius fortfarande rätt nytt för ytterhalven. Ett knappt halvår har gått sedan han valde att lämna storklubben Sandviken för blåsvart. 

–  I omklädningsrummet och socialt har det varit en jättelätt grupp att komma in i. Lite svårare på planen, det är ju så många nya spelare. Jag var länge i Sandviken och vi hade i stort sett samma lag år från år. Man visste hur alla åkte. Det har såklart varit en stor omställning nu.

Är ni där ni vill vara nu?

– Jag tycker att vi kommer bra förberedda. Vi är bra tränade ända sedan i april och haft det bra på is. 

När det gäller de träningsmässiga förutsättningarna säger han att allt varit perfekt. Som isträningarna i Relitahallen och gymbiten som skötts i IFU Arena "vägg i vägg". 

– Vi tränar hårdare här än i Sandviken. Vi kör längre pass. Som nån vecka när vi mötte Saik på fredagen och Hammarby på söndagen så körde vi ändå två timmars träning på måndagen. Man får hoppas att det ger frukt, längre in på säsongen och i matcherna.

Vad går du in med för inställning i den här säsongen?

– För egen del är det att göra en riktigt bra säsong, jag vill vara så bra som möjligt. Det är många som säger att jag är ett stort namn men jag har aldrig gjort en landskamp. Men jag har spelat stora matcher och kan tillföra rutin.

Sirius elitseriepremiär kunde varit lättare än att möta Västerås på bortaplan men Haraldsson gillar läget.

– En inspirerande uppgift. Vi har inte mött Västerås på försäsongen men de är alltid bra. En jättetuff uppgift men gör vi en bra match kan vi vara med.

I Sirius tränas det hårdare än i Sandviken hävdar Ted Haraldsson. Framförallt längre pass.
I Sirius tränas det hårdare än i Sandviken hävdar Ted Haraldsson. Framförallt längre pass.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!