Spelaren som har imponerat på Määttä

När Esa Määttä fick frågan vilken spelare som gått framåt mest den här hösten så nämnde han en: Samuel Heeger. Nu väntar Broberg på Studenternas.

Samuel Heeger, här under torsdagens träning i Relitahallen, får lovord av tränaren Esa Määttä.

Samuel Heeger, här under torsdagens träning i Relitahallen, får lovord av tränaren Esa Määttä.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-07 19:50

Sirius förlorade visserligen mot AIK i onsdags, men inledningen på elitserien har varit över förväntan.

– Även om vi förlorade i onsdags så har vi med oss en bra känsla. Jag tycker att vi spelade bra under större delen av matchen mot AIK, säger Samuel Heeger, som är lätt att känna igen på isen eftersom han är ganska lång och har ett tröjnummer som är svårt att glömma: 88.

När Siriustränaren Esa Määttä beskrev lagets insatser hittills (innan AIK-matchen) så fick han bland annat frågan om vilken spelare han tycker gått mest framåt – och han nämnde Heeger.

– Det känns bra ... Jag tycker själv att jag har blivit bättre och tagit något kliv. Jag litar på mig själv och försöker utnyttja det jag är bra på.

På fredagen kommer Broberg till Uppsala, ett lag som brukar spela fartfyllt och fysiskt. Sirius mötte Broberg i genrepet för inte så länge sedan, och då fick man stryk med 3–1.

– Kan vi bara spela bra under längre perioder under matcherna, som vi gjorde mot VSK, så har vi en bra chans, säger Heeger, som tycker att Sirius ska lite extra koll på spelare som Arkhipkin och halvorna Wijk och Nygren samt anfallaren Söderberg som brukar ösa in mål.

Förlusten mot AIK ska inte ha påverkat Sirius spelare nämnvärt enligt Samuel Heeger. Självförtroendet är på topp.

Sirius kommer med största sannolikhet till spel med samma spelartrupp som senast.

Matchdags

Sirius–Broberg

Elitserien

Studenternas 19.00

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!