Sirius tunga smäll: Hemmapremiären kan inte spelas

Det blir ingen hemmapremiär för Sirius på Studenternas 1 november. Det varma vädret gör att inte kommunen kommer att kunna få fram is på Studenternas i tid.

Studenternas under en Siriusmatch från förra säsongen. När Sirius kommer att kunna spela hemma på Studan denna säsong är högst oklart. Under måndagen kom beskedet att hemmapremiären mot Edsbyn1 november inte kommer att kunna bli av som planerat.

Studenternas under en Siriusmatch från förra säsongen. När Sirius kommer att kunna spela hemma på Studan denna säsong är högst oklart. Under måndagen kom beskedet att hemmapremiären mot Edsbyn1 november inte kommer att kunna bli av som planerat.

Foto: TOBIAS STERNER

Bandy2024-10-21 17:11

– Via vår lagledare (Kristofer Ekdahl) har vi gått in med en skrivelse till tävlingskommittén om att vi inte kan ta emot Edsbyn i och med att Uppsala som stad inte kan tilhandahålla is 1 november. Vi har berättat om hur det ser ut och att matchen måste skjutas upp, säger Sirius arena och tävlingsansvarige Michael Persson till UNT.

Att hemmapremiären inte blir av som planerat var Sveriges Radio först med att berätta. Studenternas isaggregat klarar inte av att "besegra" det varma höstvädret som råder.

– Tyvärr orkar inte kylan med de väderförhållanden som råder just nu. Kylan har varit på en tid och det såg lovande ut från början men nu, med både vinden och dygnstemperaturen som är, klarar inte kylan av att kyla i samma omfattning som det tinar, säger driftchefen Johan Ek till SR.

Michael Persson var till Studenternas under måndagsförmiddagen och förstod då att det såg illa ut. Kort efter nåddes han av beskedet att matchen mot Edsbyn inte blir av, i alla fall inte på rätt dag och plats.

– De har satt på kylan och jobbat en vecka. Deras plan var att börja bygga is från 21 oktober, att den skulle kunna vara tränings- och spelbar 28 oktober och att vi skulle kunna ha premiären 1 november. Det var grundplaneringen men nu faller den.

undefined
Michael Persson, arena- och tävlingsansvarig i Sirius bandy

Michael Persson suckar när han tänker på att Uppsala inte klarar av att ha is på en elitarena i omgång 3 (Sirius inleder elitseriespelet med bortamatcher mot Gripen 25 oktober och Broberg 29 oktober). Det är just nu högst oklart när hemmpremiären kan komma att äga rum.

– Nu inväntar vi besked från tävlingskommittén. Vi kan ju inte spela nån annanstans, säger Persson.

Ni kan inte spela i Serwenthallen (tidigare Recoverhallen)?

– Ismässigt kan vi ju spela där men som du vet är vi i behov av ekonomi och måste kunna ta emot publik, ha försäljningsställen och pregame. Det här stökar till det enormt mycket, inte minst för våra samarbetspartners. Det blir många tråkiga och trista faktorer som blir följden av att inte Uppsala inte klara av att få upp is. Men det förstår jag och det är inget konstigt. Men vi måste ju ha en bandyhall och det fort, det här går ju inte. 

Det är inte aktuellt att flytta matchen till Västerås eller någon annanstans?

– Nej. Ett stort nej. Vilka ska stå för de kostnaderna? Nej, det finns inte på kartan. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!