Sirius gjorde tvåsiffrigt på nykomlingen

Sirius bandy tog andra raka segern när laget körde över nykomlingen Åby/Tjureda med hela 11-4 i hemmapremiären.

Sirius fick jubla inte mindre än elva gånger när laget besegrade Åby/Tjureda med hela 11-4.

Sirius fick jubla inte mindre än elva gånger när laget besegrade Åby/Tjureda med hela 11-4.

Foto: Peter Bohlin/Frilansfotograferna

Bandy2019-11-03 19:40

Hur skulle Sirius hantera omställningen från att skrälla mot Västerås, till att möta Åby/Tjureda där alla mer eller mindre förväntade sig vinst? Svaret? Det gick alldeles utmärkt. 
Sirius tryckte gasen i botten och ledde med 8-1 efter en halvtimma! Jo, ni läste rätt, efter en halvtimma. Förutom en busslast Åbysupportrar, så njöt de 1017 åskådarna på Studenternas över Sirius spel. 
Inklusive hemmatränaren Esa Määttä. 
– Om matchen mot Västerås som helhet var den bästa matchen som vi gjort under min tid här, så var det här den bästa halvtimman vi har gjort. Den var magisk, säger Siriustränaren Esa Määttä. 
Sirius gjorde lite som de ville med bortalaget. De blåsvarta kom i anfall efter anfall, och bortalagets nya elitseriesejour kändes väldig stukad. Matchen var avgjord tidigt. 
– Vi gick in med stor koncentration i matchen, där vi målade upp olika scenarion hur det skulle kunna gå. Och så helt plötsligt står det 8-1. Det är helt naturligt att man slappnar av lite då, säger Esa Määttä. 
Att Sirius skulle stå på fyra poäng efter två matcher och serieledning i en förvisso haltande tabell, är inget som Esa Määttä kalkylerat med. 
– Det var inte väntat. Man hade trott att det är klart att vi kan vinna mot Åby, men att vi skulle stå på fyra poäng det trodde jag verkligen inte. Fyra poäng efter de fyra första omgångarna och ta poäng av någon av Västerås, AIK eller Broberg hade jag varit ruskigt nöjd med, säger Esa Määttä. 
Många i Sirius var bra. Simon Karlsson och Kalle Mårtensson gjorde tre mål vardera.
– Jag kommer inte ihåg senast Sirius vann med 11-4. Men vi inledde riktigt bra, första halvtimman är vi otroligt nöjda med. Vi hade hög intensitet både offensivt och defensivt, säger Simon Karlsson.
Han var dock inte lika nöjd med resterande del av matchen. 
– Vi slår av under sista kvarten av första halvlek, och jag vet egentligen inte varför. Men sedan kommer vi inte riktigt igång i den andra heller, och det är absolut inte bra, säger Simon Karlsson. 

Matchfakta

Sirius - Åby/Tjureda 11-4 (9-2)
Målen: 1-0 (4) Kalle Mårtensson, 2-0 (6) Arvid Tapper, 3-0 (9) Tuomas Liukkonen, 4-0 (15) Mårtensson, 5-0 (19) Simon Karlsson, 6-0 (21) Mårtensson, 6-1 (23) Filip Bringe, 7-1 (29) Karlsson, 8-1 (30) Jimi Heinonen, 8-2 (37) Bringe, 9-2 (39) Tapper, 9-3 (47) Andreas Lysell, 10-3 (64) Karlsson, 10-4 (77) Andreas Cervin , 11-4 (89) Heinonen. 
Publik: 1017. 

Esa Määttä är mycket nöjd efter två raka segrar för Sirius.
Esa Määttä är mycket nöjd efter två raka segrar för Sirius.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!