Ser fram emot historiska säsongen

När chansen att spela i elitserien uppstod tog Uppsala BoIS den. Under säsongen vill klubben skriva ny historia och etablera sig i högsta serien.

Elitserien spelas med åtta lag gentemot förra säsongens sju.

Elitserien spelas med åtta lag gentemot förra säsongens sju.

Foto: Karin Wesslén/TT

Bandy2019-11-07 16:22

Under torsdagens upptaktsträff inför elitserien var Ebba Wengström och Ronnie Alsén från Uppsala BoIS på plats i Stockholm. 
Duon var sist upp på scen när lagen presenterades inför den kommande säsongen.

– När man var här blev det väldigt påtagligt att premiären är nära och jag blev nervös inför lördagens match. Det blev mer verkligt och att det verkligen gäller nu, säger Ebba Wengström.

Målvakten har varit med sedan klubbens omstart för tre år sedan och det här blir lagets första säsong i elitserien sedan uppstarten. 
Därmed väntar en ny situation som nykomlingar i elitserien efter inte en enda förlust under grundserien och enbart 25 insläppta mål förra säsongen i allsvenskan norra.

– Jag är oerhört stolt över resan som vi gjort. När jag stod på scen insåg jag att det vi gjorde på skoj för tre år sedan har tagit oss till bandyns finrum. Jag tycker att Uppsala som Sveriges fjärde största stad och som bandystad hör hemma här och vi ska ta chansen att etablera oss i serien, säger Ebba Wengström.

Vad blir viktigt den kommande säsongen?

– Förra säsongen gjorde vi oerhört många mål och det gav hela laget energi. Den energin kan vi inte räkna med i år utan måste hitta andra sätt att få energi. Samtidigt som vi pratat mycket om defensiven och vikten av att hålla tätt bakåt eftersom vi nog inte kommer göra lika många mål framåt.

Förra säsongen vann laget alla matcher i allsvenskan norra men förlorade kvalet mot KS Bandy – andra nykomlingen i elitserien – i mars.
Men efter att Söråker dragit sig ur tackade Uppsala BoIS ja till den vakanta platsen som uppstod. 

– Allting blir ett snäpp vassare i elitserien, allting går fortare, vi får mindre tid på oss och alla spelare är mer tekniska, smartare och snabbare. Vi har tränat mer och hårdare under försäsongen och fått känna på tempot i matcherna i svenska cupen. Vi måste växa in i det högre tempot, säger Ronnie Alsén, tränare i Uppsala Bois.

I premiären nionde november ställs Uppsala BoIS mot Villa Lidköping på bortaplan. 
Sedan sker hemmapremiären 16 november då Skirö AIK kommer på besök till Studenternas.

– Vi har en av Sveriges största flickverksamheter och vill bidra till bandyutvecklingen i Uppsala och Sverige. Då är det viktigt att vara kvar i elitserien och det är aldrig kul att komma sist och åka ur. Vi får kämpa för det men jag tror att vi kan klara det, säger Ronnie Alsén.

Ronnie Alsén tippade Skutskär som SM-vinnare den kommande säsongen.
Ronnie Alsén tippade Skutskär som SM-vinnare den kommande säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!