Ny förlust för Unik i bandyallsvenskan

Unik förlorade återigen på hemmaplan mot topplaget IF Boltic som vann med 6-3(2-2) i Relitahallen. "Känns lite orättvist då vi gör en riktigt bra match", säger Uniktränaren Erik Wikholm.

Teo Eklund & co i Unik mötte Boltic på lördagen.

Teo Eklund & co i Unik mötte Boltic på lördagen.

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2019-11-30 19:26

Unik  har det fortsatt tufft i bandyallsvenskan men mot topplaget Boltic svarade hemmalaget för en bra insats och resultatet speglade inte riktigt matchen. 

– Första halvlek var vi det klart bättre laget men vi har inte riktigt flytet, säger Wikholm efter 2-2 i den första halvleken. 

Unik kvitterade Boltics ledning två gånger innan paus. Först gjorde Tim Zenoud Johansson 1-1 på straff innan Tobias Engstrand satte 2-2 efter hörna. 

Boltic fick sedan en bra start på andra halvlek och gick fram till 4-2 innan nyförvärvet från Tellus Johannes Camilton återigen visade målform då han satte reduceringen till 4-3 efter knappt 70 minuters spel. 

– Johannes visar att han är ett riktigt bra nyförvärv för oss, han tillför spets och kommer bli viktig för oss framöver, säger Wikholm om sitt nytillskott. 

Boltic svarade dock direkt på Uniks reducering och gjorde 5-3 och trots bra forcering från hemmlaget blev det inge fler hemmamål utan Boltic kunde kontra in 6-3. 

– Det var ett steg framåt och vi genomför vår matchplan på ett bra sätt och tror hårt på vår spelidé och kan vi spela så här även framöver så kommer segrarna komma det är jag helt säker på, nu laddar vi för söndagens match mot Lidköping, avslutar Uniktränaren.

Matchfakta

Unik–Boltic 3–6

Bandyallsvenskan

Målen, Unik: 

Tim Zenoud Johansson, Tobias Engstrand, Johannes Camilton

Karta: Relitahallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!