Första minuterna början på Bois slut

Uppsala Bois åkte till Sandviken för att hålla tätt i inledningen. Det gick inte så bra. Första målet efter 33 sekunder som sedan blev 8-1 till hemmalaget.

Hanna Nygren, här i en match mot Hammarby, gjorde Uppsala Bois tröstmål mot Sandviken.

Bandy2019-11-24 18:22

Sandviken var storfavorit i mötet i Göransson Arena, men det var ändå ett lag som Uppsala Bois kanske skulle kunna spela relativt jämnt mot. Tränaren Ronnie Alsén talade innan matchen om hur viktigt det var med en bra start, att inte hamna i ett stort underläge tidigt.

Nyckeln till en skräll var alltså att inte släppa in mål tidigt.

Nu sprack detta direkt när Matilda Öhman gjorde 1–0 till Sandviken redan efter 33 sekunder. Och som om detta inte vore nog så kom tvåan drygt tre minuter senare (Nelly Hedlund) och ytterligare fyra minuter senare stod det 3–0 på tavlan efter ett straffmål av samme målskyt, Nelly Hedlund.

Matchen var över för Uppsala Bois innan den knappt börjat.

Nu är det inte konstigt att Bois förlorar mot Sandviken på bortaplan. Det kunde ha rasat iväg ytterligare efter den usla starten, men Sandvikens seger stannade vid 8–1.

Uppsala Bois tröstmål gjordes av "veteranen" Hanna Nygren på en straff när det var 20 minuter kvar. Andra halvlek slutade för övrigt 2–1 och det säger en del om att Bois inte gav upp utan kämpade ända in i slutet.

Matchfakta

Sandviken–Uppsala Bois 8–1

Målen: 1–0 (1) Matilda Öhman, 2–0 (4) Nelly Hedlund, 3–0 (9) Nelly Hedlund, 4–0 (20) Jennifer Andersson, 5–0 (25) Michelle Löfblad, 6–0 (38) Michelle Löfblad (straff), 7–0 (46) Ellen Nilsson, 8–0 (63) Jennifer Andersson, 8–1 (71) Hanna Nygren (straff).