Förbundskaptenen tror på Sirius

Michael Carlsson är Sveriges nye förbundskapten. Han är också tränare i Västerås SK och därmed Sirius motståndare i premiären.

Svenske förbundskaptenen och Västeråstränaren Michael Carlsson tror att Sirius kan få en bättre säsong.

Svenske förbundskaptenen och Västeråstränaren Michael Carlsson tror att Sirius kan få en bättre säsong.

Foto: TT

Bandy2019-10-24 19:46

Fjolårsfinalisten Västerås SK var lite av mardrömsmotståndare för Sirius under förra säsongen. Västmanlänningarna vann båda matcherna i serien med ganska klara siffror. Nästa vecka möts de igen, i årets seriepremiär. Och då tror VSK-tränaren Michael Carlsson, tillika förbundskapten, att det kan bli en ganska tuff match. 
– Jag tycker att Sirius har ett intressant lag. De tränar på ett bra sätt och får utveckling hela tiden. Det är en tuff motståndare i premiären för oss. Jag har inte sett dem så mycket i år, så jag måste scouta dem sista veckan nu. Det kan alltid bli lite nerver i en premiär, och spelet kanske inte klaffar till hundra procent. De som hanterar det bäst vinner, säger han. 
Carlsson tror att Sirius kan vara med och fightas om en plats i slutspelet i vinter. 
– De har samma grupp, och dessutom knutit Ted Haraldsson till sig. Jag tror han kan betyda ganska mycket. Han har spelat många slutspel och vunnit SM-guld. Det är skönt att ha en sådan kille i laget. Dessutom gillar jag Esa Määttä som tränare, vi har ofta bra diskussioner, och har kommit in med lite offensivare attityd. Jag tror att de kan vara med och hugga däruppe om en åttondelsfinal, säger Michael Carlsson. 
Finns det någon i Sirius som skulle kunna bli aktuell för landslagsspel?
– Just nu är alla aktuella för landslaget. Men Victor Lundberg är en bra förvarsspelare, som vi har haft koll på en längre tid. Det är väl han som legger närmast, säger Carlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!