Förbundet om Sirius situation – här är det troliga scenariot

Vill det sig illa kan Sirius komma att tvingas spela sina fyra inledande elitseriematcher på bortaplan. Förbundet har en plan för när hemmapremiären ska kunna komma att genomföras

Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson säger att Sirius inte kommer att tvingas flytta sin hemmapremiär till en annan stad.

Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson säger att Sirius inte kommer att tvingas flytta sin hemmapremiär till en annan stad.

Foto: SVENSKA BANDYFÖRBUNDET

Bandy2024-10-21 20:30

Beskedet om att det inte kommer att gå att få till is på Studenternas i tid för Sirius hemmapremiär mot Edsbyn 1 november fick till följd att Sirius under måndagen skickade i en skrivelse till Svenska Bandyförbundet. De önskar få svar om hur de ska gå vidare.

– Vi är på bollen och medvetna om problemet, säger förbundets generalsekreterare Pär Gustafsson.

– Det är klart att det är tråkigt, speciellt för Sirius. Det är jättesynd om föreningen, säger han.

Gustafsson berättar att man generellt vid sådan här situationer skjuter upp matchen och spelar den vid ett senare tillfälle, vid ett så kallat reservdatum. 

– Det är första lediga reservdatum som ska bokas, säger Gustafsson och säger att det kan handla om några veckor framåt i tiden.

Det verkar inte vara aktuellt med att tvinga Sirius till att spela inomhus i Serwenthallen, med väldigt liten publikkapacitet, eller i annan stad.

– Vid den här typen av fall gillar vi inte att tvinga någon till något man är emot eller som man kan förlora på. Vi värnar om våra föreningar, säger generalsekreteraren.

Sirius inleder elitseriespelet borta mot Gripen 26 oktober. Ett par dagar senare följer en ny bortamatch mot Broberg/Söderhamn. När nu inte hemmapremiären verkar bli av som planerat 1 november väntar även en tredje raka bortamatch i säsongsöppningen, mot Vänersborg 5 november.

8 november får Sirius en ny chans till hemmapremiär, mot Vetlanda, men det hänger på väderleken. Flyttas även den väntar en fjärde raka bortamatch mot Västerås.12 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!