Thomsens målutveckling förvånar inte Siriustränaren

På de sex matcherna i Svenska Cupen gjorde Albin Thomsen tretton mål. Bäst av alla i gruppen. Siriustränaren Andreas Eskhult är imponerad men inte förvånad.

Albin Thomsens start på säsongen är den bästa målmässigt i hans karriär. På de sex gruppspelsmatcherna i cupe gjorde en 13 mål. (arkivbild)

Albin Thomsens start på säsongen är den bästa målmässigt i hans karriär. På de sex gruppspelsmatcherna i cupe gjorde en 13 mål. (arkivbild)

Foto: Håkan Lundh/arkiv

Bandy2024-10-10 20:30

Albin Thomsen är inne på sin fjärde säsong i Sirius sedan han lämnade Villa. Första säsongen i Sirius gjorde han 23 poäng (21+2) på 27 grundseriematcher. Klar succé alltså.

Sedan dess har det gått tyngre med målskyttet och poänggörandet. I fjol blev det 11+1 på 23 seriematcher.

undefined
Albin Thomsens start på säsongen är den bästa målmässigt i hans karriär. På de sex gruppspelsmatcherna i cupe gjorde en 13 mål. (arkivbild)

Han var faktiskt petad i någon match av dåvarande huvudtränaren Oskar Robertson. Men nu har det hänt något för 24-åringen. Han har gjort 13 mål på sex cupmatcher – och inte nog med det, han spelar sig till målchanser på egen hand.

– Jag har känt mig pigg och kommer till många bra lägen. I vissa matcher har jag haft bra utdelning, men jag kunde ha gjort något mål till, säger Thomsen, som kanske låter lite väl diplomatisk med tanke på alla mål.

– Jag har fått många fina passningar från Heeger och Haraldsson (ytterhalvorna) och alla mittfältare.

Din bästa "försäsong" någonsin?

– Jag känner mig stark, men om jag är bättre än någonsin vet jag inte riktigt. Jag orkar åka mycket mer i alla fall.

undefined
Sirius assisterande tränare, Andreas Eskhult , tror sig veta varför Albon Thomsen har gjort sådan succé under cupmatcherna. (Arkivbild)

Sirius assisterande tränare, Andreas Eskhult, är mer frispråkig än Thomsen själv, som inte vill ta till så stora ord när det gäller sin egen insats den här hösten.

– Han har tagit ett kliv den här säsongen. Under den sista tredjedelen (på planen) är det en tydligare satsning. Han har hittat verktyg att skapa något på egen hand. Individuellt har han blivit bättre.

Eskhult säger också att han inte är förvånad över Thomsens utveckling.

Kanske har just Eskhult och nye huvudtränaren Jesper Larsson ett finger med i spelet. Kan det vara lagets sätt att spela, som dock inte skiljer sig markant från tidigare, som är anledningen?

undefined
Albin Thomsen gjorde 13 mål på sex cupmatcher. Nu är det dags för finalspel i Bollnäs, där Sirius ställs mot Villa i semifinalen.

Sirius har utvecklat lyftspelet under höstens matcher och man spelar mer varierat än tidigare. 

– Ja, men det tycker jag att vi gör. Det är många (spelare) som gillar att åka i djupet och på så sätt skapa målchanser, men det är väl inget som vi har pratat specifikt om. Det känns naturligt att anfalla på olika sätt, säger Albin Thomsen.

Nu är det finalspel i Svenska Cupen och så långt har Sirius aldrig nått.

Men det lär väl ta stopp direkt på lördagen eftersom det är Villa som Sirius möter.

– Aboslut inte, säger Thomsen. Villa och VSK är SM-finalister och favoriter, men jag känner att vi har en bra chans, bara vi gör våra grejer rätt. Kommer vi upp på högsta nivå kan vi utmana, säger Siriusanfallaren.

Finalspelet i Bollnäs

Svenska Cupens slutspel i Bollnäs 12–13 oktober:

Lördag: 16.30: Villa–Sirius. 19.30: Edsbyn–Västerås.

Söndag: 11.30: Bronsmatch. 17.00: Final.

I damturneringen spelar Villa, Sandviken, Västerås och Skirö finalspel.

UNT sänder direktsänder Sirius matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!