Efter skrällen väntar nykomlingen

Inte många trodde på seger mot Västerås. Desto fler lär kräva seger i dag när Sirius tar emot nykomlingen Åby/Tjureda på hemmais.

Jerker Ortman och Sirius spelar hemmapremiär mot Åby/Tjureda i dag.

Jerker Ortman och Sirius spelar hemmapremiär mot Åby/Tjureda i dag.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-03 07:00

 Sirius skrällde när laget besegrade Västerås i fredags. 48 timmar senare är det Åby/Tjureda som gäller. Mittfältaren Jerker Ortman har smält triumfen - och ser fram emot hemmapremiären. Ett Åby som fick vända hem från Zinkensdamm med 0-7 i bagaget mot Hammarby. 
– Det var en underbar match i fredags. Men nu är det bara nya tag som gäller. Vi vill undvika en baksmälla, och är vi disciplinerade och gör det vi ska så kommer det gå bra. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Det är en jämn serie, där alla kan slå alla, säger Jerker Ortman. 
Men att segern i fredags stärker Siriuslagets självförtroende råder inga tvivel om. 
– Det var en grym lag insats, framförallt defensivt, där vi var extremt täta. Jag tycker att vi var bättre på alla plan. Det var verkligen en självförtroendeboost att se att vi kan komma upp på de här nivåerna, säger Jerker Ortman. 
Lidköpingsfostrade Jerker Ortman gör sin andra Siriussäsong och är med sina 24 år en av truppens mer rutinerade spelare. På planen kanske många tror att han är junior, då han spelar med galler. Förklaringen är enkel. 
– Jag förstår inte att folk spelar utan galler. Senast igår (läs fredags) fick jag en klubba i gallret. Man får vara försiktig med det man har fått, säger Jerker Ortman. 
Enligt uppgift kommer Sirius till spel med samma trupp som besegrade Västerås med 7-6 i fredags. 

Matchdags

Sirius - Åby/Tjureda
Elitserien
Studenternas IP, 15.00 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!