"Det är ett landslag vi möter"

12–0 i mål och 19–1 i hörnor. Skutskär var som väntat ett par nummer för stora för Uppsala Bois – som dessutom saknade en rad spelare – på Studenternas.

Uppsala Bois lämnar isen efter storförlusten.

Uppsala Bois lämnar isen efter storförlusten.

Foto: Henrik Söderlund

Bandy2019-11-30 15:34

– Vi hade lite manfall med fyra ordinarie borta, säger hemmatränaren Ronnie Alsén, som börjar bli van.

– Vi har väl inte spelat en enda match med det lag som jag kanske hade velat ställa på isen, säger han.

Att skillnaden skulle vara stor visste de flesta på förhand. Bois är nykomlingar och Skutskär har tagit SM-guld och silver de två senaste åren. Men i perioder i matchen lyckades hemmalaget stänga till och gör det svårt för sin motståndare.

– Det är ju ett landslag vi möter ... men jag tycker att de fick skjuta i ganska svåra lägen, säger Alsén.

Bois hade mycket svårt att skapa något framåt i matchen. Fokus fick mestadels ligga på att täta till bakåt, framför allt centralt i spelplanen.

Vad kan ni lära er av en sån här match?

– Nu låg vi betydligt lägre än tidigare och det ska vi ta med oss och fortsätta med. Sedan kanske vi inte behöver göra det i alla matcher.

De har blivit storförluster mot Villa Lidköping, Sandviken och Skutskär men jämnt (2–4) mot Skirö. Det är de sistnämnda och KS Bandy som Bois i första hand får sikta in sig på att kunna ta poäng mot och just KS möter man nästa helg.

Matchfakta

Uppsala Bois–Skutskär 0–12

Elitserien

(0–6) Målen: (7) Linnea Larsson, 0–2 (13) Johanna Pettersson, 0–3 (22) Olga Rodionova, 0–4 (35) Emma Ahlander, 0–5 (37) Angelica Östlund, 0–6 (39) Östlund, 0–7 (60) Pettersson, 0–8 (68) Malin Andersson, 0–9 (69) Pettersson, 0–10 (86) Vilma Josefsson, 0–11 (89) Ahlander, 0–12 (91) Rodionova.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!