"Blir en match med mycket känslor"

Sirius klarade av Frillesås i dåligt väder. Nu hoppas anfallaren Jimi Heinonen på bättre is i kvällens hemmamatch mot Hammarby.

Jimi Heinonen jagar nya mål när Sirius möter Hammarby.

Jimi Heinonen jagar nya mål när Sirius möter Hammarby.

Foto: Håkan Lundh

Bandy2019-11-29 07:30

– Det var ingen fin bandy mot Frillesås, men vi var nöjda med 6-0, säger Jimi Heinonen som leder Sirius poängliga på 13 poäng så här långt (11+2). 
I kväll blir det andra förutsättningar när Hammarby gästar Studenternas IP. Heinonen tror på en tuff match. 
– Det kommer bli jämnt. Det blir en match med mycket känslor både på läktarna och på isen. Sedan ser det ut att bli bra is. Det ska bli minus två grader och det ger bättre förutsättningar. Det blir lite skillnad mot matchen i Frillesås, säger Heinonen. 
Sirius finske målspruta ser fram emot att möta Hammarby. 
– Det kommer vara många bra spelare med i matchen, några som varit med i landslaget. Jag tror matchen kommer att avgöras på kontringar och fasta situationer. Vi måste vara fortsatt tajta bakåt för att kunna vinna, säger Jimi Heinonen. 
Heinonen tycker att han är en bättre bandyspelare den här säsongen än förra året. 
– Jag är en ung bandyspelare som går framåt hela tiden. Och när laget går bra så har jag också blivit bättre. Det är lättare att producera framåt då, säger han. 
Sirius har drabbats av några frågetecken inför matchen. Simon Karlsson är osäker på start på grund av sjukdom. Definitivt besked om hans medverkan i matchen kommer under dagen.
Dessutom har unge Arvid Tapper brutit tummen i en P17-match. Och det är i dagsläget oklart hur länge som han blir borta från spel. 

Matchdags

Sirius - Hammarby 
Elitserien 
Studenternas IP, 19.00 (fredag)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!