16-åringen glänste med sina första mål

Arvid Tapper, blott 16 år. Lägg det namnet på minnet. I hemmapremiären mot Åby/Tjureda gjorde han sina två första elitseriemål.

16-årige Arvid Tapper gjorde sina två första elitseriemål mot Åby/Tjureda.

16-årige Arvid Tapper gjorde sina två första elitseriemål mot Åby/Tjureda.

Foto: Peter Bohlin, Frilansfotograferna

Bandy2019-11-03 20:02

Arvid Tapper är född 2003, och klart yngst i Siriuslaget. Men han spelar desto mognare. I hemmapremiären mot Åby/Tjureda gjorde han Sirius andra mål i matchen, och därmed sitt första i elitserien, efter en fin framspelning från Tuomas Liukkonen. Han torde därmed vara en av de yngsta målskyttarna i Siriuströjan på den här nivån. Men det blev inte bara ett mål - han gjorde även ett mål till, då i den andra halvleken. 
– Det var kul att se Arvid idag. Han var riktigt nära att göra mål mot Västerås också. Han kan bli en riktigt bra bandyspelare. Framförallt är hans bästa verktyg att han vet vad det krävs för insats att bli riktigt bra. Han kan komma att glädja Västra sidan i många år framöver, berömde tränaren Esa Määttä efter matchen. 
Själv tog unge Arvid Tapper uppståndelsen med ro. 
– Det var en helt okej match. Jag satte chanserna som jag fick och vi gjorde en bra match, första 20-25 minuterna var riktigt bra, säger Arvid Tapper. 
Han kommer från en riktig bandyfamilj, där pappa Mattias Tapper är gammal Siriusspelare. Nu för han släkttraditonen vidare i den blåsvarta tröjan. 
– Jag vill bli så bra som möjligt, säger Arvid Tapper, som också känt på spel ungdomslandslaget. 
Och fortsätter Arvid Tapper såhär kan det bli fler mål.
– Det känns jättebra, framförallt känns laget väldigt bra. Vi kan slå alla lag. Vi har kört jäkligt hårt, och det märks att vi orkar riktigt bra därute, säger Arvid Tapper. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!