Baksmälla för Valsta Syrianska

FOTBOLL. Efter två raka segrar kom baksmällan för nykomlingen Valsta Syrianska i norrettan.
– Vi var sega redan från start och jag är nöjd med att det stannade vid 0–2, säger tränaren Christer Mattiasson efter förlusten hemma mot Västerås SK.

27 april 2013 20:34

I den senaste hemmamatchen mot AFC United (seger 1–0) spelade Valsta Syrianska tillbakahållet och ytterst försvarsinriktat. Mot VSK var det Märstalaget som fick stå för tempot och bollinnehavet – vilket passade dem illa.
– Vi fick inte alls till något etablerat passningsspel i dag och var för dåliga med vårt inläggsspel. De stängde till rejält på mittfältet, säger Mattiasson.

Ändå var det Valsta som skapade de hetaste chanserna i den första halvleken. Bland annat brände den långe italienaren Luca Gerbino Polo ett friläge och mittbacken Greg Rosenthal fick ett nickmål bortdömt för offside.
– Lite svårt att se att det var offside när Greg kommer bakom en annan spelare, men det spelar ingen roll nu. Vi var för dåliga, fortsätter tränaren.

Ställningen var 0–0 i paus. I den andra halvleken raserades hoppet om den tredje raka trepoängaren efter att gästernas Jonathan Böckert och inbytte Dennis Hansson gjort två spelmål efter kvicka omställningar.
– Vi hade pratat innan om att stänga till för deras inspel och vi var inte tillräckligt vakna där, säger Mattiasson.

Efter 0–1 växte desperationen i Valsta som gjorde tre (!) byten samtidigt med halvtimmen kvar att spela. Trion Cordova Rozas, Pahlevan och Pereira gick av och Makolli, Soguk samt Francis Ezeh kom in.
– Jag ville få in tre fräscha där framme för att göra någonting. Tyvärr hjälpte det inte, säger Mattiasson som får ladda om till nästa match borta mot Nyköpings Bis.

Matchfakta

Valsta Syrianska–Västerås SK 0–2
(0–0)
Målen: 0–1 (55) Jonathan Böckert, 0–2 (65) Dennis Hansson.
Publik: 325.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson