Tredje raka segern gav semifinal

Fyrisfjädern är klart för semifinal efter sin tredje raka seger i mellanserien. Trollhättan besegrades med 4–2 efter en stark inledning.

Badminton 28 januari 2020 20:04

Fyrisfjädern sin tredje raka seger och är klara för semifinal efter att ha vunnit Mellanserie A.
Trollhättan – som inte hade något att spela för utan var klara för kvartsfinal – besegrades med 4–2.

– Det var en skön seger. Vi visste att vi kunde vinna alla matcherna om vi presterade vårt bästa men några spelare hade det lite tyngre. Det viktiga var dock att vi vann och det var en bra laginsats, säger Julie Dawall Jacobsen.

Hon vann först damsingeln med klara 3–0 – varav ett set med 11–0 – och efter seger även i ena herrsingeln genom Henri Hurskainen och herrdubbeln genom Melker Z Bexell/Adam Gozzi ledde Fyrisfjädern med 3–0.
När hon och Klara Johansson sedan vann damdubbeln med 3–0 var segern säkrad för Fyrisfjädern som bara förlorade ett set i de fyra fösta matcherna.

– Singeln kändes bra för min del och som att jag kontrollerade den från början. Vi fick en väldigt bra start och det var skönt, säger Julie Dawall Jacobsen.

Då spelade det mindre roll att Fyrisfjädern förlorade avslutande herrsingeln och mixeddubbeln utan segersiffrorna skrevs till 4–2.
I och med de tidigare segrarna mot regerande mästarna Halmstad och SM-tvåan Påvelund  har Fyrisfjädern besegrat alla motståndare man förlorade mot i grundserien.

– Vi har hittat formen och visat att vi blir ett lag att räkna med. Vi har pratat om att vi ville gå direkt till semifinal så det är skönt att göra det och vi ska spela ännu bättre i de avslutande matcherna, säger Julie Dawall Jacobsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa