Nittio tränare utbildas i Uppsala

Nittio tränare och ledare från tretton olika länder som går sex olika ledarutbildningar – samtidigt. Fyrisfjädern badminton öppnar kunskapens dörr i helgen.

Josef Baroudi, Henri Hurskainen och Marcus Regenberg går på Badminton World Federation tränarutbildning.

Josef Baroudi, Henri Hurskainen och Marcus Regenberg går på Badminton World Federation tränarutbildning.

Foto: Privat

Badminton2019-09-13 13:00

– Fyrisfjädern har en fin hall med 18 badmintonbanor som passar perfekt för vår utbildningshelg. Klubben vill ju även vara med och arrangera professionella arrangemang, så det var ett lätt val för oss att lägga utbildningshelgen i Uppsala, säger Åsa Strindlund som är utbildningsansvarig på Badminton Sweden. 

Fyrisfjädern har tre deltagare på Badminton World Federation tränarutbildning i Uppsala, i form av Henri Hurskainen, Josef Baroudi och Marcus Regenberg.

För Gert Kunka, marknadsansvarig i Fyrisfjädern, var det en självklart att öppna dörren för de nittio ledarna som nu ska utbildas.

–  Vi vill visa alla våra barn och ungdomar att det finns en stor möjlighet att nå långt inom badmintonsporten, och att det även finns en annan karriär inom sporten. Man kan bli domare, coach och utbilda sig och ha badminton som ett framtidsjobb.

Gert Kunka är själv ett fint exempel på just det. Han kom till Uppsala och Fyrisfjädern som badmintonspelare, blev sedermera ledare och är numera anställd som marknadsansvarig i klubben.

– Jag är född i Estland, har varit i England, Malaysia och Serbien och kan utan tvekan påstå att Fyrisfjädern är en av de bästa klubbarna i Europa. Att kunna jobba heltid med den sporten som har varit min hobby och kunna fortsätta utbilda sig inom sporten … Det är får förunnat men det visar också att det finns en möjlighet att jobba heltid i klubben.

– Vi vill självklart att det fortsätter så och vi vill skapa förutsättningar för våra aktiva. En dröm att ha med spelare på OS. Men det är också roligt om vi kan få fram duktiga ledare och tränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!