Det är få sporter i Uppland som nått sådana framgångar som Fyrisfjädern.
Här talar vi inte SM-guld, här talar vi om Europatopp och en plats bland de 20 bästa i världen – detta i en global OS-sport som badminton.
Amanda Högström och Nico Ruponen blir bara bättre och bättre ...
– Det har varit ett bra år, det måste man säga. Vi har utvecklats hela tiden och ligger 21:a på världsrankningen, säger Ruponen.
Av de mixedpar som är aktiva just nu är det bara tre, fyra europeiska par som ligger före Högström/Ruponen på världsrankningen.
Men det är tufft på toppen. Det är en sak att avancera från plats 100 till 80, en helt annat att plocka placeringar från 21:a plats.
– Vi behöver spela bättre tävlingar och allt vi gör måste bli ännu mer noggrant. Det handlar om uppladdningar, förberedelser och den mentala biten, berättar Amanda Högström.
Båda är födda 1989 och fyller alltså 28 år i år.
– Man brukar väl säga att europeiska par peakar i den ålder vi är just nu, eller lite senare. Vi har stora möjligheter att utvecklas ytterligare och ett ta sig in på en topp 10-plats är inte omöjligt, säger Ruponen.
Han får medhåll av Högström:
– Vi har absolut inte nått vår topp. Visst, det här året var vårt bästa nånsin men vi kan fortfarande bli bättre och hitta en jämnare nivå, säger Högström.
Det tar tid att bli en bra dubbelspelare i badminton. Det gäller att man kuggar i varann på planen – och kanske utanför arenan också. Att man drar åt samma håll och talar samma språk – typ så.
– Amanda älskar det hon gör, på det sättet är hon extrem. Hennes utstrålning och energi på banan gör att hon i sina bästa stunder är en av de absolut bästa mixedspelarna i Europa.
Har hon några dåliga sidor?
– Kanske att ... Hon vill så mycket ibland att det kan rinna över och bli negativt om det inte går exakt som hon har tänkt sig.
Vilka uttryck kan det ta sig? Får du skäll då, att då måste skärpa dig?
– Ja, ungefär så, säger Ruponen med ett skratt.
Alltså är du den lugnaste av er två?
– Ja, det skulle jag säga.
Amanda får samma frågor. Alltså, vad har Nico för bra respektive dåliga sidor som badmintonspelare?
– Nico har alltså ... han kan göra de där extra grejerna på banan, när allt står och väger i en match, då kan han steppa upp.
Sämre då?
– Ibland kan han behöva bli lite mer medveten. Det som han kanske inte tycker är så viktigt kanske är viktigt trots allt, säger Amanda med ett skratt.
Hon delar också uppfattningen att Nico är den lugnare av de två.
– Båda kan bli lite hetsiga, men han är lugnast.
Högström och Ruponen har spelat många viktiga matcher genom åren. Frågan är vilken av dem som varit den allra bästa.
– Det var när vi mötte ett polskt par 2015 under en tävling i Danmark. De hade vunnit EM och var rankat bland de 15 bästa i världen, säger Ruponen utan att behöva särskilt lång betänketid.
Amanda måste dock fundera på samma fråga – länge ...
– Det är så svårt, men vi mötte ett engelskt par 2016, det är nog den matchen som är den bästa.
Men när UNT berättar för Amanda att Nico valt en helt annan match ändrar hon sig snabbt.
– Ja ja, den matchen, jag håller med Nico, det är nog den bästa.
Under 2017 väntar två Europamästerskap. Först lag-EM där Sverige med en bra tävling kan ta medalj och så individuella EM i Kolding, Danmark, i april och maj. Och så naturligtvis SM-finalen med Fyrisfjädern – om laget går dit ...
– Vi vill försvara SM-guldet, men det är inte enkelt som nog många tror, säger Nico Ruponen.
I kväll, tisdag, tar Fyrisfjädern med Högström och Ruponen emot Umeå i hemmahallen.