Bitter förlust i jämn semifinal

Moa Sjöö och Clara Nistad förlorade en spännande och dramatisk semifinal. Men en spelare från Fyrisfjädern är klar för final i Swedish Open.

Badminton 18 januari 2020 19:38

Moa Sjöö från Fyrisfjädern och Clara Nistad (Täby) inledde lördagen med kvartsfinal i Swedish Open. 
Där ställdes de mot tufft motstånd i Rena Miyaura och Saori Ozaki från Japan och det krävdes tre set för att avgöra matchen. I tredje och avgörande set vände de 15–17 till seger med 21–18 efter att Moa smashat in sista bollen.

– Vi spelade riktigt bra och det var nog en av de bättre matcherna som vi spelat ihop. Det blev riktigt nervigt på slutet och vi hade inte förväntat oss att vinna. Vi var väldigt skärpta i huvudet medan de gjorde de enkla misstagen som att slå i nät medan vi verkligen fick över allting. Det var bara att få i sig något att äta, åka hem och vila lite. För att släppa kvartsfinalen och ladda om till nästa match, säger Moa Sjöö.

Lördagen fortsatte med semifinal där de ställdes mot Vimala Heriau och Margot Lambert från Frankrike.
Sjöö/Nistad vann första set med 21–16 och andra set bjöd på stor dramatik. Till slut vann den franska duon med 23–21 efter att paren länge följts åt. I tredje och avgörande set drog motståndarna ifrån till 15–9 och vann till slut med 21–11 och gick vidare till final.

I söndagens finaler är det dock svenskt i herrsingeln genom Felix Burestedt som vann sin semifinal mot Eetu Heino i två raka set (21–18, 21–17). Han ställs mot danske Victor Svendsen som spelar för Fyrisfjädern i badmintonligan. Han vann sin semifinal mot Hashiru Shimono med 2–1 i set (7–21, 21–14, 21–17).

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa