Backhjälten om att möta Sirius

Jakob Bergman nickade in det mål som såg till att Sirius tog sig till allsvenskan. Nu ska Knivstasonen möta laget han spelat med sedan barnsben.

23 februari 2018 09:14

Varberg står för motståndet när Sirius på söndag spelar den andra omgången i Svenska cupens gruppspel. För en spelare i motståndarlaget blir det ett speciellt möte. Jakob Bergman började spelar i Sirius ungdomslag redan i tolvårsåldern.

– Så klart kommer det att bli speciellt. Det hade varit roligt att spela borta och komma tillbaka till Uppsala. Men nu kommer de hit och förhoppningsvis kan vi bjuda på en bra tillsställning. Det är många man känner i laget.

Har du kontakt med några?

– Jag snackar lite med Elias Andersson, Oskar Kindlund och Sherko (Faiqi reds anm) och håller kontakten.

Bergman är kanske allra mest känd för att ha nickat in målet som såg till att Sirius tog steget upp i allsvenskan. När frågan om hans bästa Siriusminne dyker upp är svaret därför ganska självklart.

– Det var en regnig måndag på Örjans vall. När vi gick gick upp så klart. Det var skitkul och jag minns det med stor glädje. Kul att man var med och bidrog.

Sirius ville förlänga med Bergman men han valde att gå vidare i karriären för att få speltid. Flytten söderöver gick för knappt två månader sedan och Knivstasonen börjar redan hitta sin plats.

– Allt har varit bra. Det är mycket nytt med en ny stad, nya människor och ett nytt spelsätt.

Varberg har fått en ny tränare till i år då Joakim Persson tagit över efter Jörgen Wålemark som gått vidare till Jönköpings Södra.

– Vi vill försöka ha så mycket boll som möjligt och spela fotboll på backen och hitta kombinationer, säger Bergman om den nye tränarens strategi.

Vad tror du om matchen då?

– Det kommer att bli otroligt tufft. Vi måste ligga rätt och försöka att inte låta Sirius såra oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark