Ryan Sullivan på väg till Rospiggarna

SPEEDWAY. Rospiggarna rycker i Ryan Sullivan.Klubben vill ha "hem" australiern igen.- Ryan är fortfarande ett väldigt bra namn i Hallstavik, säger ordföranden Anders Östling.

Ryan Sullivan

Ryan Sullivan

Foto: scanpix

Sport2008-12-01 17:40
Ryan Sullivan kom från Kaparna till Rospiggarna inför säsongen 1999, förde Hallstaviksklubben till två SM-guld (2001 och 2002) innan han köptes tillbaka av Tommy Rander & co i Kaparna.
Nu kan Ryan Sullivan vara på väg tillbaka till Rospiggarna igen.
- Vi för diskussioner med honom och han är väldigt intressant för oss, säger ordföranden Anders Östling.
Sullivan är intressant för Rospiggarna och intressant för såväl publik som sponsorer, menar Östling.
- Det är väldigt viktigt att publiken gillarna de förare som vi har i laget och Ryan är fortfarande ett väldigt bra namn i Hallstavik. Både publik och sponsorer gillar Ryan.

Men även om det bara skulle vara glada dagar om Ryan Sullivan vände hem till Hallstavik igen finns det dem som ifrågasätter klokskapen i värva australiern. Är inte den gamle rospiggen på nedgång? Är det vettigt att satsa på en förare som har sina bästa år bakom sig?
För så är det. Sullivan har en knackig elitseriesäsong med Piraterna bakom sig. Det finns det siffror på.
Sullivan sänkte sitt snitt från 9,11 till 7,00, och på det missade han en plats i nästa års GP-serie efter att ha tappat i kvalfinalens sista avgörande heat.
- Jag tvivlar inte på Ryans kapacitet. Han har många bra år kvar i sin karriär, säger Anders Östling, som som snarare ser fördelar med Sullivans insats den gångna säsongen.
- Ja, han inte ju lika högt snitt längre, så på det viset passar han bra in i vårt lag. Dessutom behöver vi någon som kan avlasta Greg Hancock som den där stjärnan och där kommer Ryan bra in i bilden, säger Anders Östling.

Men det faktum att Sullivan har kört väldigt bra under alla sina år i elitserien fram tills i år påverkar så klart hans sits i förhandlingarna.
- Vi är inte beredda att betala samma lön som han haft tidigare, så vi får se om vi kan komma överens. Jag hoppas vi gör det, säger Anders Östling.
Lagledaren Mikael Messing håller med och tror att det kan bli klart i veckan.
- Jag har pratat med Ryan och jag hoppas naturligtvis att han kommer till oss. Men man vet ju aldrig förrän det står på papper. Vi får se om det händer något i veckan.

En annan som kan vara på gång till Rospiggarna är 38-årige Henrik "Henka" Gustafsson, som inte fått fortsatt förtroende i Indianerna. "Henka" har på egen hand kontaktat Rospiggarna om en eventuell övergång till klubben.
- Vi är beredda att föra diskussion med honom. Snittmässigt är han perfekt för vårt lag. Vi får se om han menar allvar eller om det bara är ett sätt att sätta press på Indianerna, säger Anders Östling.
FAKTA
Namn:
Ryan Sullivan.
Ålder: 33, född 20 januari 1975.
Bor: Adelaide i Australien och Torun i Polen.
Längd: 170 cm.
Vikt: 62 kg.
Klubbar 2008: Piraterna (Sverige), Unibax Torun (Polen), Mega Lada Togliatti (Ryssland) Peterborough Panthers (England).
Aktuell som: På väg tillbaka till Rospiggarna.

Rospiggarna just nu
De här har kontrakt:
Greg Hancock, Janusz Kolodziej, Charlie Gjedde, Jonas Messing, Lubos Tomicek, Chris Slabon, Maciej Janowski (NY), Andreas Messing (kommer farmas från Getingarna).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!