Då var det dags igen för du ska väl springa Lidingöloppet?
– Japp, ett lopp jag känner hatkärlek inför. Lidingö gör ont i både kropp och knopp. För mig är det absolut det jobbigaste av Klassikerloppen.
Vilken gång i ordningen blir det för din del?
– Det blir fjärde i rad och femte totalt.
Och vilken tid siktar du på?
– Har inget tidsmål. Just nu är jag dessutom lite förkyld, vilket har ställt till det med träningen. Det här blir ett mellanår. Tanken är att springa Lidingöloppet tio gånger, så jag har tid på mig att slå rekord.
Vad krävs för att man ska klara av ett lopp av den här typen?
– Regelbunden löpträning. Minst tre pass i veckan, varav ett lite längre distanspass. Du måste även ha ett taktiskt sinne. Den jobbiga delen av loppet börjar på 16 km, så långt är det relativt enkelt. Din förmåga på Lidingöloppet avgörs sista milen, där du även har tre utmanande backar, bland annat Abborrbacken. Ta det lugnt i inledningen och låt dig inte ryckas med av andra löpare.
Hur mycket har du själv tränat?
– Är i bra grundform. I augusti genomförde jag fem lopp och har tränat konsekvent hela sommaren.
Hur förbereder man sig bäst, kan de ge lite handfasta råd?
– Inför loppet handlar det alltså om att löpträna regelbundet. Gärna i terräng och i backar. Veckan innan drar du ner på träningen. Själv springer jag sista passet på torsdagen, två dagar innan start. Tänk på att äta lite mer kolhydrater också. Pastaladda är aldrig fel.
Ok, du går i mål på lördag eftermiddag. Vad blir nästa utmaning?
– Efter Lidingö springer jag terrängloppet Tjurruset i början av oktober, ska även springa Världens Barn-loppet här i Uppsala.
Och allt detta tänker du självklart blogga om också?
– Givetvis. Kolla in www.unt.se/hulten