Jeff Hällegard gör succé i sin nya klubb Vita Hästen

ISHOCKEY. Jeff Hällegard, ESK:s förre succétränare, har fått en kanonstart och leder sin division I-serie med sin nya klubb Vita Hästen. Här berättar han för UNT om den fantastiska starten.

Jeff Hällegard lämnade Enköping för Vita Hästen.

Jeff Hällegard lämnade Enköping för Vita Hästen.

Foto: Patrik Lundin/Arkiv

Sport2008-10-02 20:00
Fyra matcher och fyra segrar. Det kunde inte ha börjat bättre, va?
- Nej, och det känns ju jättebra. Framför allt var det skönt att slå Örebro i går (läs: i onsdags). Vi har elva nya spelare och alla är unga. Det tar tid att spela ihop ett lag, men här har det fungerat bra direkt.

Derbyt mellan ESK och Bålsta drog nyligen 1 100 åskådare. Hur är hockeyintresset i Norrköping?
- Det är bra. Vi hade 1 500 åskådare på första hemmamatchen, och 1 800 nu mot Örebro. Det börjar bli lite hockeyfeber i stan och det är riktigt kul.

Hur bra är Vita Hästen jämfört med det Enköping du lämnade?
- Det är en svår fråga. När jag slutade i ESK efter två år var ESK ett riktigt bra och rutinerat lag. Men om man ska jämföra initialskedet i de båda klubbarna, alltså skillnaden mellan lagen när jag började min tränarkarriär i ESK och när jag nu började i Hästen, måste jag säga att Hästen ligger på en högre nivå. Det är ett helt annat driv på träningarna här. Här kan alla träna fem dagar i veckan och de förutsättningarna fanns inte i Enköping, tyvärr.

Så vad tror du om ESK:s chanser i sin division I-serie?
- Allt har väl inte varit hundraprocentigt än, men de har jättegoda möjligheter att vinna den där serien igen. De har fortfarande ett bra lag, och de har ju bland annat slagit Huddinge två gånger om på försäsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!