Han vill bli Sundsvallsdödare - igen

ISHOCKEY. Johan Berggren är inte känd som någon stor målskytt. Men när motståndet heter Sundsvall brukar slitvargen slå till. - Vissa motståndare verkar passa mig bättre, säger han.

Johan Berggren ser fram emot att möta Sundsvall.

Johan Berggren ser fram emot att möta Sundsvall.

Foto: Sven-Olof Ahlgren/Arkiv

Sport2008-10-02 19:36
Johan Berggren, 26, gör sin fjärde säsong i Almtuna och har totalt nätat 17 gånger på 128 Almtunamatcher. Det är inget man skryter med i omklädningsrummet, men på något sätt verkar han alltid kliva fram när motståndet på andra sidan heter Sundsvall.
I genrepet i Gränbyhallen i september gjorde Berggren ett av målen när Almtuna vann med 2-0, och målet som gav Uppsalalagets senaste bortaseger mot Peter Gradins gäng stod samme Berggren för.
Det var den 5 oktober 2005, Almtuna vann med 2-1 och forwarden minns sitt mål som det var i går.
- Det var mitt första mål i Almtunatröjan, säger Berggren och drömmer sig tillbaka:
- Jag minns målet bra. Tobias Gabrielsson åkte bakom kassen, han försökte gå runt själv och jag stod framför mål och slog in returen. Det var ett skönt förstamål.
- På något sätt är det alltid roligt att spela uppe i Sundsvall. Jag vet inte varför... , säger han.
Även om den senaste bortasegern kom för tre år sedan är Sundsvall trots allt lite av en favoritmotståndare för Almtuna. Uppsalalaget har vunnit sex av de tio senaste mötena i allsvenskan och de har bara gått förlorande ur två av matcherna - båda gångerna i Gärdehov.

Om Johan Berggren blir Sundsvallsdödare igen återstår att se, men Almtuna skulle verkligen behöva en seger. Efter premiären mot Borås har Almtuna radat upp tre raka förluster.
Ska man förklara det som hänt - och göra det väldigt enkelt för sig - så blir det ungefär så här: Almtuna skjuter skott på skott, skapar chanser men gör inte mål på dem.
Johan Berggren vill inte tala om någon "målkris"
- Nej, vi är inte oroliga. Det kommer att lossna snart, det är jag säker på. Vi ska bara fortsätta köra på som vi gör, men kanske vara blir lite hetare när chanserna dyker upp.
I Almtuna saknas Fredrik Vestberg som inte redo för en comeback än, och i Sundsvall är forwarden Jon Palmebjörk ett frågetecken för en revbensskada.
Däremot har Sundsvall i dagarna gjort klart med den pålitliga poänggöraren Daniel Olsson, som gör comeback i klubben efter tre års utomlandsspel i Italien, Norge och Österrike.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!