Danny Gathings dök inte upp

BASKET. Danny Gathings skulle ha anslutit till truppen i helgen, men amerikanen dök aldrig upp.- Vi måste diskutera hur vi ska göra nu, säger John Tillman i Uppsala Baskets styrelse.

John Tillman

John Tillman

Foto:

Sport2008-09-02 22:02
Uppsala Basket, som i nuläget inte kan spela fem mot fem på träningarna utan att ha gemensamma träningar med division I-laget, skulle ha förstärkts av Danny Gathings i helgen, men nu verka det som att Uppsala få vänta på sin amerikan längre än väntat.
- Vi har pratat med honom och vill vi ha honom här och nu, men han har någon form av familjemässiga problem hemma i USA. Han har bett att få ansluta till det träningsläger i Finland som vi planerar att ha i slutet av september, säger John Tillman, som på onsdag kväll ska träffa coachduon Wally Smith och Bosse Eriksson för att diskutera den något oväntat uppkomna situationen.
- Vi måste diskutera hur vi ska göra nu, om vi ska låta Danny ansluta först till lägret eller om vi ska begära honom hit redan nu. Det handlar ju om att visa för laget att lagmoral betyder mycket, att det inte går att göra som man vill, säger Tillman.

Förutom situationen med Gathings jobbar Tillman & co med att lösa flera andra pusselbitar. Målsättningen är att en EU-spelare ska ansluta till träningslägret i Finland.
- Det är något som jag och Wally och Bosse också ska diskutera när vi träffas under morgondagen. De har en lista på spelare som vi ska gå igenom
Dessutom förhandlar klubben just nu med en svensk landslagsspelare.
- Det handlar om en skytt, men det är flera klubbar med om saken så vi får se vad som händer, säger John Tillman som dock inte kan räkna med någon värvning av den tidigare Malbasspelaren Dimitris Merachtsakis.
Provspelaren har slitit av hälsenan och blir borta i upp till tolv veckor.
- Han ska ändå flytta till Uppsala och kan bli aktuell i ett senare läge, säger John Tillman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!