– Det tittas på vilka brister vi måste åtgärda för att kunna ha sommarverksamhet igång, säger arenans vd, Tobias Svensson.
Det var i början av februari som arenan i Gränby stängdes med mycket kort varsel. Beskedet kom från kommunen efter att en preliminär rapport vittnat om problem med taket. Nyligen kom en slutrapport över bristerna och just nu räknar entreprenören på kostnader och tidsåtgång för att få bukt med problemen. Att få arenan, eller i alla fall delar av arenan, i användbart skick till sommaren är av största vikt för såväl arenabolaget som för arenans ägarföreningar. Många läger som ger viktiga intäkter äger rum då.
– Vi hoppas kunna göra de första insatserna så fort det går och göra de största inför vintern, säger Svensson, som är hoppfull om sommaren men om det är realistiskt återstår att se.
– Det är det alla jobbar på. Jag måste vara hoppfull och är det också. De mätningar som gjorts i taket visar på att det inte har rört sig nämnvärt varken utan snö eller med 20-25 centimeters snö.
Åtgärderna som krävs ska kunna gå att göras i etapper. Man ska kunna ta en del av arenan i taget. Tobias Svensson tror att de första åtgärderna kan inledas tidigast vid månadsskiftet mars-april.
– Vi vet inte hur lång tid de minsta åtgärderna tar. Om de tar en vecka eller sex månader, jag har ingen aning, säger arena-vd:n, som är tacksam för att kommunen och Fyrishov ställt upp så bra för att lösa alternativa träningsmöjligheter för föreningar under tiden IFU håller stängt.
U19-VM i innebandy för damer är planerat att äga rum i arenan maj. Risken är stor att mästerskapet tvingas flyttas, av olika anledningar.
– De skulle bara ha två planer och om "sommarfixet" går på ett par veckor finns det förhoppningar men sedan är det här med pandemin också.
Det är lätt att förstå att det just nu är ekonomiskt tufft för arenabolaget.
– Vi har noll intäkter just nu, vi hankar oss fram. Vi har flyttat över luncherna till Arenahotellet och en hel del kunder som hittat dit, ungefär hälften. Vi har det kommunala bidraget för att vi byggde huset i egen regi vilket täcker räntor och amorteringar. Vi går på minimibemanning och har dragit ned på värmen för att bränna så lite som möjligt, säger Tobias Svensson.