Billstam 20 sekunder från pallen

ORIENTERING. Linnés Annika Billstam var 20 sekunder från prispallen när sprint-SM avgjordes utanför Göteborg. Favoriten Helena Jansson från Leksand höll för trycket och vann.

Sport2013-04-21 14:59

Annika Billstam tillhörde medaljkandidaterna och fanns med i diskussionen ändå in till slutet. OK Orions Nadiya Volynska tog bronset, 34 sekunder efter segrande Helena Jansson. Det blev en sekundstrid efter henne där Billstam sprang in som sexa.
Billstams klubbkompis Rasa Ptasekatite sprang in på 19:e plats, nästan två minuter efter Helena Jansson. Thors veteran Gunilla Svärd blev 24:a och Linnés Hanna Axelsson-Meyerson blev 26:a.
I herrklassen gjorde Linnés Albin Ridefelt en godkänd insats när han blev 15:e, dryga minuten från segraren Gustav Bergman från OK Ravinen. Ridfelt var 50 sekunder från pallen.
Josef Nordlund, även han från Linné, blev 33:a, slagen av segrande Bergman med 1,42. Nordlund var 39 sekunder efter Albin Rideflt.
Av löparna från distriktet lyckades Linnés Niklas Aldén bäst med sin andraplats i H 20-finalen, 19 sekunder från guldet.
I damernas 20-årsklass var Linnés Hilda Forsgren bara en placering från prispallen. I tidsavtånd var det dock 27 sekunder upp till bronset.