Krönika Det här ser inte bra ut.

Just nu finns det fog för att vara i alla fall lite skeptisk till Rospiggarna. Det finns anledning till en viss oro – och det grundar jag inte bara på 16-poängsförlusten hemma mot Västervik. Det har gått tungt för många av förarna i både England och Polen. Faktiskt riktigt tungt emellanåt.

Nu är Rospiggarnas största stjärna – Jason Doyle – skadad och utan honom är det alldeles för tunt. Mot Lejonen och Västervik är det egentligen bara Andreas Jonsson som har levererat.

Min personliga fjolårsfavorit Robert Lambert har pendlat mellan bra resultat och direkt dåliga tävlingar i England – och i Polen tar han inte många pinnar.

Lambert slog igenom med dunder och brak förra året. Han är fortfarande väldigt ung, men har ett enormt högt poängsnitt att leva upp till – 1,803 i elitserien.

Mot Västervik tog engelsmannen 6+3 poäng på sex heat – lite för svagt även om motståndet var tufft. I fjol hade Lambert varit matchvinnare i samma läge ...

Ryssen GlebChugunov, som betraktas som ett underbarn och som visade i fjol att han kan bli hur bra som helst, hade en nattsvart kväll. En pinne.

Chugunov har inte heller varit bra i ligaspeedwayen i Polen. Att han inte hängde med mot Västervik var alltså inte så överraskande.

Dessutom var Emil Millberg alldeles för svag på reservplatsen, men något annat var/är inte att vänta. Så är laget byggt. Rospiggarnas andrareserv kommer att spela andra fiolen i nästan alla matcher.

Max Fricke har haft en okej start utanför Sverige, men inte mer. Två nollar och en etta mot Västervik är lite svagt. Dock två heatsegrar.

Debuterande Erik Riss tog 3+0 poäng på fem heat och jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det. Första gången på HZ Bygg Arena mot killar som Pedersen är inte enkelt. Men lite mer hade jag nog räknat med ...

Summan av detta blir alltså ett frågetecken.

Jason Doyle, som kanske kan göra comeback till helgen, betyder mycket, men inte ens med honom i laget hade det blivit seger mot Västervik.

Vad kan då lagledaren Conny Ohlsson hitta på?

Just nu inte så mycket. Han kan bara hoppas på att Doyle blir frisk, att Jonsson fortsätter åka så här bra i Sverige och att duon Fricke/Lambert lyfter sig.

Det finns möjlighet att förstärka laget när transferfönstret öppnar.

Det finns en kille ledig som trivs på HZ Bygg Arena: Martin Vaculik. Han har ett svenskt elitseriesnitt på 1,595.

Problemet är förstås poängtaket (10,250). Det går inte att plocka in Vaculik och fortsätta köra med Lambert, Doyle, Jonsson och Fricke. Då slår man i taket om man inte kör med Broberg/Westlund och Millberg på reservplats.

Ja ja, det här är bara spekulationer, men serien är inte lång och det finns inte så mycket utrymme för förluster om man vill vara med i medaljstriden. Masarna slog Smederna på tisdagen –.bara en sån sak ...