Alvbåges sköna Siriusdebut

John Alvbåge gjorde efterlängtad debut för Sirius i allsvenskan. Då håll Blåsvart första nollan på hemmaplan på över ett år. ”Då fortsätter vi med det”, säger målvakten efter segern över Sundsvall.

15 maj 2019 21:57

Det var på den sista träningen inför premiären mot Kalmar som John Alvbåge skadade sin högra arm. Skadan höll honom borta länge, men han satt i alla fall på bänken i bortamatchen mot Hammarby i fredags. Mot Sundsvall hemma på Studenternas fick han alltså chansen till debut mellan stolparna och den blev perfekt i veteranens ögon.

– Det var en underbar känsla, det är bara att erkänna. Ett drömresultat för en målvakt och för ett lag och tre poäng, säger Alvbåge efter den hållna nollan och 1–0-segern.

Sirius hade inte vunnit sedan omgång två. Alvbåge har suttit vid sidan av och lidit med lagkamraterna under tiden.

– Framförallt tråkigt att inte kunnat vara uttagningsbar, men mest jobbigt har varit att inte kunna hjälpa grabbarna, säger han.

Han har tränat en del på egen hand och före debuten hade han endast fyra träningar i kroppen tillsammans med laget. Att Alvbåge inte spelat en tävlingsmatch sedan i vintras, då på Cypern, syntes det inget av. Han spelade klokt och säkert med fötterna och styrde sitt uteförsvar mycket.

– Det kan inte bli hundra utan matcher men det här var ett steg på vägen och jag försökte komma in med ett lugn och rutin och jag tycker att vi löste det jättebra, säger han.

Det ska sägas att Alvbåge inte sattes på mängder av svåra prov i matchen. Ett skott längs med marken från David Batanero som han slängde sig och greppade var det farligaste i Sundsvallsväg i den första halvleken. I den andra plockade han ned ett långskott innan gästernas absolut bästa målchans kom på tilläggstid. Allsvenskans målkung (tillsammans med Malmös Markus Rosenberg) så här långt, Linus Hallenius, blev plötsligt helt fri i straffområdet.

– Hallenius är en klasspelare så det är klart att det var skönt när han sköt över, säger Alvbåge.

Sirius första hemmanolla sedan Häcken hemma i april förra året var ett faktum.

Det gjordes alltså bara ett mål i matchen och det var Sam Lundholm som satte dit bollen mitt i den första halvleken. Med "fel" fot. Den högra.

Den skadedrabbade Lundholm har spelat begränsat under säsongens inledning men när han gör mål verkar Sirius vinna. Hans första kom mot Kalmar i premiären.

Lagkaptenen Niklas Busch Thor tvingades utgå redan i paus efter problem med en magmuskel men det ska enligt de första rapporterna inte vara något större problem.

Matchfakta

Sirius–Sundsvall 1–0

Allsvenskan

(1–0) Målen: 1–0 (22) Sam Lundholm.

Publik: 3 443

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund