Alvbåge är tillbaka efter skadan

John Alvbåge var tilltänkt att starta i Sirius allsvenska premiär men dagen innan match var olyckan framme. Efter ungefär sex veckors skadefrånvaro är målvakten tillbaka i matchtruppen. "Jag är redo att hjälpa laget", säger 36-åringen.

9 maj 2019 18:09

Dagen före seriepremiären borta mot Kalmar tränade Sirius på Öland. Målvakten John Alvbåge gav sig upp i luftrummet för att boxa iväg en boll och i samband med det fick han en smäll på underarmen. Just där Alvbåge fick smällen har han haft en fraktur tidigare. Där sitter en titanplatta med sex skruvar och när han fick en smäll precis på en av skruvarna smärtade det till rejält och det skapade en reaktion inne i benet. Till en början befarade man en fraktur men efter en närmare undersökning visade det sig att så inte var fallet.

– Det har varit kämpigt. Man kommer till ett nytt lag och känner att man vill bidra men sedan kan man inte göra det på grund av en dum skada. En onödig skada som kom till på en träning dagen innan match. Det var inte så att jag offrade mig i 89:e minuten och hjälpte laget att undvika en förlust. Det svider lite extra och det har varit tungt att stå vid sidan, säger John Alvbåge.

De två senaste dagarna har målvakten tränat för fullt med laget igen. Innan dess körde han på tu man hand tillsammans med målvaktstränaren Karim Fegrouche i några veckor.

– Kroppen känns fin. Jag har fortfarande lite smärtor i armen och man får grina illa i 5-6 sekunder efter att man räddat ett hårt skott med högerarmen. Tidigare satt den smärtan i mycket längre. Jag kanske inte är hundraprocentig men jag är så pass redo att jag skulle kunna gå in och hjälpa laget – det är därför jag är med. Annars hade jag sagt till tränarna att inte ta ut mig, säger Alvbåge.

Finns det en risk för att skadan förvärras genom matchspel?

– Det är hur stabilt som helst. Ingenting är trasigt därinne. Det är bara smärtan som ska gå ner, säger burväktaren som hämtades in från den cypriotiska högstaligan inför den här säsongen.

Alvbåge kommer nu att ta upp kampen om målvaktspositionen med Lukas Jonsson. Det återstår att se vem som får förtroendet mellan stolparna på Tele2 Arena i mötet med Hammarby.

– Det känns hur roligt som helst. Jag är superladdad att få komma in och hjälpa laget – när och om det blir av.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark