Almtunas märkliga baklängesmål

Almtunas hemmasvit är bruten – efter två märkliga baklängesmål. ”De har maximal utdelning i den här matchen”, säger tränaren Niklas Eriksson.

21 september 2015 14:03

Almtuna hade inte förlorat på hemmaplan sedan i januari. Men trots bara tolv skott på mål (enligt den officiella statistiken) kunde Timrå vända hemåt med en 3–2-seger.

– Deras mål känns som riktiga jäkla skitmål, säger Eriksson.

Han tänker garanterat på det första och det sista baklängesmålet. Två mål där pucken på något märkligt sätt bara ville in vad det verkade. Båda gångerna gjorde den det via hemmaspelare.

Sebastian Selin hade givit Almtuna ledningen efter 6.36 i powerplay. Det var i en mycket bra spelmässig period för hemmalaget. Men repliken kom lika snabbt som överraskande. Timrås Daniel Öhrn stod bakom den förlängda mållinjen, lyfte fram pucken, och på något märkligt sätt ramlade pucken in bakom Jonas Johansson via Karl Pearsons ben.

Lite samma sak var det på avgörande 3–2 i fem minuter in på slutperioden då Emil Djuses skott under en avvaktande hemmautvisning både träffade en klubba och en Ais-spelare innan den verkade gå via stolpen och in. Johansson i hemmamålet verkade bli rejält ställd.

– Det är mer en frukt av att vi är lite för blöta i egen zon, säger Eriksson om de båda målen men i övrigt tycker att det var en match som man skulle ha vunnit.

– Idrott över tid är alltid rättvist men i dag tycker jag inte att vi förtjänade en förlust utan borde ha fått poäng. Vi släpper till tolv skott på hemmaplan, mot Timrå som vunnit skottstatistiken i sina tidigare matcher, och det säger en del om vår styrka, säger Ais-tränaren.

Almtuna var bra. I perioder i matchen. I andra perioder fick de framför allt väldigt jobbigt i egen zon. Man spelade fast sig själva och vägde lite lätt i närkamperna.

– Vi spelade naivt med pucken. Vi hade fått en bra start på matchen men så blev vi passiva och fick inte ut pucken och lät dem komma in i matchen, säger Almtunatränaren.

Var arbetsinsatsen tillräckligt bra?

– Jag tycker det. Men kanske hade vi behövt några till som hade checkat in, det var färre än tidigare som var med och bidrog.

Almtuna skulle inleda sin slutforcering med att plocka ut målvakten med 1.15 kvar att spela. Då åkte de i stället på ett lagstraff för för många spelare på isen. Ett beslut av domaren Peter Lyth som inte gillades i hemmalaget.

– Men vi har kollat på den i efterhand och den var klar. Vi var tre meter från båset så det var helt rätt, vi tjuvade lite för mycket.

Almtuna–Timrå 2–3

Hockeyallsvenskan

(1–1, 0–1, 1–1) Målen: 1–0 Sebastian Selin, 1–1 Daniel Öhrn, 1–2 Anton Wedin, 2–2 Olle Alsing, 2–3 Emil Djuse.

Skott: 25–12 Utv.min: 10–10 Publik: 1 306

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!