Almtuna inleder på Hovet mot AIK på lördag och har sedan tre raka matcher hemma i Gränbyhallen för att sedan avsluta borta mot Oskarshamn.

– Korta resor, det blir bra det här, säger tränaren Marcus Ragnarsson, som aldrig behövde vara orolig.

– Vi hade koll på resultaten i de andra matcherna och visste att det skulle räcka med en poäng för att bli fyra, säger Ragnarsson.

I faktarutan här intill presenterar UNT hela programmet för slutspelsserien och upplägget för resten av säsongen.

Almtuna måste ta sig förbi AIK för att gå vidare.

På papperet har AIK två knepiga bortamatcher: Södertälje i andra omgången, som får betraktas som ett derby och som alltid brukar bli jämna matcher, och Björklöven i den sista omgången.

Nu är slutomgången lite vansklig att sia om eftersom några av lagen med största sannolikhet är borta från allt vad seriesegern heter.

Kvällens förlorare var Pantern och Oskarshamn, särskilt Malmölaget som har legat topp-4 under i stort hela säsongen. Nu blev det inte ens någon bonuspoäng – och formen är svag. Inte heller Oskarshamn fick med sig någon poäng in i slutspelsserien.

AIK blir favorit till seriesegern och fortsatt spela mot antingen Timrå eller Leksand. De tre bonuspoängen kan bli väldigt viktiga när tabellen ska summeras den 18 mars.