Almtunas glädjebesked

Almtunafansen kan andas ut. Trots locktoner från andra håll stannar stjärnbacken Per Svensson i klubben över kommande säsong.

6 juni 2015 13:41

Det har spekulerats länge om store, starke och defensivt skicklige Per Svenssons framtid. Almtuna var tidigt ute med att man ville förlänga med 26-åringen, ursprungligen från Virserum. Sedan tillkom ett visst SHL-intresse och allsvenska konkurrenter i form av Oskarshamn och AIK. Bland annat.

– Jag tror att det har varit några fler också, säger sportchefen Björn Danielsson.

Men valet föll till slut på ytterligare en säsong, den fjärde i ordningen, i Ais-dressen.

– Det känns som en ruggigt viktig pusselbit. Han var vår ledande back fram till han fick sin skada, säger Danielsson, som säger att påskriften var extra viktig för lagbygget då Victor Aronsson som bekant försvann till nya SHL-klubben Karlskrona.

Med tanke på Almtunas ekonomi är det inte pengarna som avgjort till Almtunas fördel, tror Danielsson.

– Lite bättre är det väl än tidigare, men det var inte det som avgjorde för Per, säger Danielsson om det nya kontrkatet.

Svensson har tidigare varit inne på samma sak i intervjuer med UNT och har i stället pratat om hur han trivts och utvecklats i Almtunaklubben.

Det nya kontraktet gäller över kommande säsong.

Almtuna har för tillfället, förutom Svensson, även Olle Alsing, Markus Magnusson, Patrik Norén och Linus Rotbakken under kontrakt på backsidan. Dessutom finns Henric Nordin och Simon Stensson på tryout.

UNT har sökt Per Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Söderlund