– Vi har ingen brådska, men en till offensiv back ska in i truppen, säger Björn Danielsson, som återvänt som sportchef till Almtuna, med ansvar för scouting och spelarrekrytering.

Han avslöjar också att det fanns en förhoppning om att locka hem Robin Press från Nordamerika, men istället valde han SHL och spel i Färjestads BK. Då förstår man också digniteten på den back Almtuna hoppas få in i ett senare skede. På backsidan står det också klart att Erik Flood inte får förlängt kontrakt.

– Vi får se vad som händer när SHL-klubbarna spikat sina trupper, då blir det mer rörelser på spelarmarknaden, säger Björn Danielsson.

På forwardssidan sitter klubben lugnare, men det kan finnas utrymme för att komplettera med en ytterforward. Här kan Lucas Sandström bli aktuell för en fortsättning i klubben. Däremot står det klart att klubben inte förlänger med William Quist.

– Vi har inte tagit något definitivt beslut om någon forward, men det är något som vi diskuterat, och där är Sandström fortsatt aktuell, säger Björn Danielsson.

Just nu har Almtuna två målvakter, sju backar och tolv forwards på kontrakt. Danielsson känner att responsen på värvningen av förre SHL-stjärnan Tony Mårtensson varit god.

– Med sin erfarenhet kommer han bli väldigt viktig för oss och stärker våra chanser att vara ett topplag i serien, som vi vill vara, säger Björn Danielsson.

Almtuna spelar sin första träningsmatch hemma mot Djurgården den 9 augusti.