Det var i början av den andra perioden som Quist tacklades av Björklövens Alex Hutchings. Han svimmade och var inte kontaktbar på ett tag.

När övriga spelare checkade in på hotellet låg Quist på sjukhus i Umeå.

– Men han kunde åka med oss hem och mådde lite bättre än direkt efter matchen. Han kände sig trött. Det kan ta sin lilla tid innan han är tillbaka, säger Marcus Ragnarsson, tränare i Almtuna.

När spelarbussen från Arlanda flygplats svängde in vid Gränbyhallen efter lunch på torsdagen så valde att Quist att åka hem direkt. Han kommer att ha regelbunden kontakt med Almtunas läkare.

Eftersom David Vallorani har lämnat Sverige och Lucas Sandström är avstängd i ytterligare fem matcher så är Almtuna på värvarjakt.

– Det är klart att vi diskuterar om att ta in någon spelare, säger Ragnarsson.

Är det någon på gång?

– Ja, så är det, men jag kan inte gå ut med något namn just nu.

Men att det handlar om ett eller två lån från SHL verkar klart – och troligen är det spelare från Djurgården eller Brynäs. Enligt Ragnarsson är det dock ingen spelare som varit i Almtuna tidigare.

– Det är först och främst fram till jul som vi behöver förstärka, säger han.

Sedan tidigare har Almtuna gjort klart med Hudiksvalls Viktor Hertzberg för resten av säsongen.

I fredagens match mot Vita Hästen väljer Almtuna att plocka upp någon av spelarna från juniorlaget. Däremot till nästa vecka, när man möter Pantern och AIK, så kan det vara klart med ett (eller två) SHL-lån.