Ais förstärker med skyttekung

Almtuna förstärker med en poängkung. 21-årige Henrik Rommel är spelklar från och med söndag och är Almtunas spelare under resten av säsongen.

30 oktober 2015 15:20

– Vi känner att vi vill bredda truppen. Skulle Brynäs plocka tillbaka (Jens) Lööke och om vi skulle få någon skada så blir det tunt, säger Tonias Pehrsson, assisterande tränare i Almtuna.

Henrik Rommel är anfallsspelare med rötterna i AIK. Den här säsongen har han spelat i Kumla i division I västra. På elva matcher har han gjort 15 poäng (7+8) och ligger fyra i västra ettans poängliga.

– Han kom fram i AIK tillsammans med bland andra Victor Ekarv. Jag tränade AlmtunasJ20-lag på den tiden och då mötte vi AIK, så jag har haft lite koll på honom, säger Tobias Pehrsson.

Rommel gjorde en handfull SHL-matcher med AIK innan han flyttade till Nordamerika och spelade i USHL där det blev 15+23 på 59 matcher.

– Henrik besitter lite av samma kvaliteter som Victor Ekarv och vi känner att han kan få ett litet genombrott den här säsongen, säger Pehrsson.

Rommel kommer att träna med Almtuna på lördagen och är spelklar till söndagens match mot Karlskoga. Huruvida han kommer att få speltid eller inte mot Karlskoga är oklart.

Brynäslånet Jens Lööke är kvar i Almtuna, och eftersom SondreOlden, som var på gång som lån till Almtuna, gjorde mål för Brynäs i torsdagens match mot Modo så kan man anta att Lööke blir kvar ett tag till i Uppsalalaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!