Nu väntar Södertälje på bortaplan på söndagen, en fifty-fifty-match på papperet – och det är fortsatt viktiga matcher med tanke på de två strecken i tabellen.

Södertälje jagar en playoffplats och Almtuna vill förstås hålla undan för Tingsryd och Vita Hästen – fast det är inte många poäng upp ...

– Vi var mentalt på tårna mot Vita Hästen. Vi gjorde skitjobbet på ett bra sätt och nu hoppas jag att vi kan fortsätta med bra skridskoåkning och aggressivitet över hela planen, säger tränaren Martin Gudmundsson.

I Almtuna återkommer Arvid Ljung i kassen. Mot Vita Hästen var det Brynåslånet Joacim Eriksson som höll nollan. Almtuna "betalade tillbaka" när Arvid Ljung satt på bänken i Brynäs när laget mötte Timrå på lördagen.

Målvaktstränaren Michael Andreasson stod i båset mot Vita Hästen och är med även i söndagens match mot Södertälje.

– Det är värdefullt för våra målvakter när Micke är med på matcherna. Det skapar en trygghet, säger Martin Gudmundsson.

I övrigt blir det samma Almtunalag som slog Vita Hästen.

Det fanns ett frågetecken för backen Stefan Lassen, som anmäldes till disciplinnämnden av domaren David Bergman efter en tackling mot Vita Hästens Arvid Degerstedt.

Tacklingen var hård men klockren och någon åtgärd under matchen blev det inte, men tydligen tyckte Bergman i efterhand att den var så tuff att den borde prövas. Men någon åtgärd blev det inte. Lassen friades.

Lucas Sandström spelar inte efter den märkliga – och mycket tveksamma – avstängningen han fick efter Västerviksmatchen sedan han – enligt domen – slagit till linjedomaren med klubban.

Mot Pantern i nästa vecka är Sandström spelklar.