Vårsäsongen har inte blivit som Sirius tänkt eller hoppats. Efter elva omgångar parkerar laget på den allsvenska jumboplatsen. Delvis på grund av många skador i truppen. Men hjälp är på väg. Under måndagen kommer klubben att hålla en presskonferens där klubben utlovat att man kommer att presentera ett "meriterat nyförvärv till klubbens a-lag".

En som en längre tid kopplats ihop med blåsvart är Bälingesonen Robert Åhman Persson. Han har tillhört portugisiska högstaligaklubben Belenenses i ett och ett halvt år, men kontraktet går ut sista juni och så sent som i förra veckan gästtränade han med moderklubben Bälinge IF. Då var UNT på plats och "RÅP" meddelade att allsvenskan definitivt var ett alternativ om det inte skulle bli en förlängning i Portugal.

Skulle Sirius vara intressant i så fall?

Artikelbild

| Sirius tränartrojka med Mirza Jelecak, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

– Absolut, jag stänger inga dörrar. Jag har haft kontakt med Sirius i många år. Egentligen under hela tiden som Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) varit där.

Hur har den kontakten sett ut?

– Man kollar läget med varandra. De hör hur det har gått för mig den sista tiden och om jag är intresserad men det har inte varit några förhandlingar ännu. Vi har en bra diskussion och vet var vi har varandra.

I slutet av maj bekräftade assisterande Siriustränaren Thomas Lagerlöf Sirius intresse för mittfältaren.

– Vi har haft kontinuerlig kontakt med honom i snart tre års tid så där finns alltid en kontakt om det skulle vara så att det skulle finnas möjlighet så ser vi gärna "Robban" i Sirius, sade Lagerlöf då.

Finns det utrymme i er budget att värva spelare?

– Ja, det finns utrymme, men det beror på vad man pratar om. Det är inte så att vi kan köpa loss en massa spelare, men något typ av utrymme finns i lönebudgeten.