Ahlmark sågar nya derbygrupperna

3 maj 2019 17:16

Svenska Superligan i innebandy är sedan tre säsonger tillbaka indelad i två olika derbygrupper. I vardera grupp finns sju lag, där Storvreta och Sirius precis som tidigare år har placerats i samma grupp. Utöver Uppsalaklubbarna återfinns även IBF Dalen, IBF Falun, Linköping IBK, Jönköpings IK och Mullsjö AIS i samma skara. Derbygrupperna har länge varit en het potatis, och en som inte alls är nöjd med upplägget är Siriustränaren David Ahlmark.

– Ur sportslig synpunkt är indelningen en stor sportslig katastrof. Vi möter säsongens fyra seminfinallag, och tabellmässigt seriens fem bästa lag. Jämför det med hur det ser ut i den andra gruppen, dundrar Ahlmark.

Faktum är att Jönköping, som missade slutspel med ynka tre poäng, är derbygruppens enda lag som inte kvalificerade sig för slutspel under föregående säsong. Jämförelsevis med den södra gruppen där endast Pixbo och Växjö tog sig till slutspel (båda lagen föll i kvartsfinal).

–  Indelningen ger lagen i den andra gruppen otroligt stora fördelar. Det är sjukt att klubbens geografiska läge ska kunna påverka våra sportsliga resultat. Det är konstigt att det sker i Sverige där allt annat alltid ska vara så rättvist hela tiden, fortsätter Ahlmark.

Siriustränaren, som gör sin sista säsong i blåsvart kan trots sin stenhårda kritik se några fördelar med nästa säsongs upplägg.

– För oss som lag är det jättebra att få möta bättre lag. Jag är övertygad om att vi kommer att utvecklas ännu mer och förhoppningsvis tycker publiken att det är roligare att komma till IFU om Falun är på besök än om Höllviken eller någon av nykomlingarna kommer hit.

Så spelas SSL 2019/2020.

Pool Vit (Norra)

IBF Falun

IBK Dalen

IK Sirius IBK

Linköping IBK

Jönköpings IK

Mullsjö AIS

Storvreta IBK

Pool Röd (Södra)

FBC Kalmarsund

FC Helsingborg

Höllvikens IBF

Pixbo Wallenstam IBK

Visby IBK

Växjö IBK

Warberg IC

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Axel Gåve